Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škriniar z tribúny rovno do základnej zostavy. Bol senzačný, chválil Slováka tréner Enrique

Milan Škriniar sa znovu objavil v základnej zostave PSG.
Milan Škriniar sa znovu objavil v základnej zostave PSG. Profimedia / Matthieu Mirville / ZUMA Press Wir
Paríž Saint-Germain si v štvrtom kole francúzskej Ligue 1 pripísal triumf s rovnakým poradovým číslom. Luis Enrique (54) po víťazstve nad Brestom prehlásil, že má šťastie, že môže viesť skvelé mužstvo.

PSG - Brest 3:1

Dvojgólový Ousmane Dembélé a skvelý presný zásah Fabiana Ruiza pomohli PSG zostať na čele tabuľky s náskokom dvoch bodov pred Marseille a AS Monaco. Španielsky tréner vo veľkom chválil najmä prvého menovaného, no podotkol, že skórovať mohol niekoľkokrát každý z jeho hráčov, pretože vedie kvalitný tím.

"Neuvedomil som si, že dal dva góly. Bol to náročný zápas proti silnému tímu. Najmenej dôležitou vecou je, že sa presadil dvakrát. Viacero hráčov malo veľa šancí,“ hovoril hlavný tréner francúzskeho giganta novinárom po stretnutí.

"Dembélého obdivujem už dlhé roky, je to iný typ futbalistu. Vystupuje na ľavej i pravej strane, dokáže meniť tempo, je inteligentný. Keď máte šťastie na hráčov takých kvalít, ako mám ja, je to radosť a privilégium,“ netajil spokojnosť Luis Enrique. 

Šéf lavičky zároveň dodal, že je vďačný za hĺbku a všestrannosť kádra, pretože pred stredajším úvodným zápasom Ligy majstrov proti Girone mohol nechať odpočívať niekoľko kľúčových hráčov.

"Všestrannosť je to, čo zdobí toto mužstvo. Samozrejme, niektorí hráči nám chýbali, napriek tomu som dnes videl schopnosť hrať rovnako. Sme mladý tím plný túžby a hladu, je to nádherný pocit,“ povedal bývalý tréner Barcelony a Španielska.

"Viacerých zverencov som mohol nechať odpočívať. Beraldo či Škriniar boli senzační, Fabian je vo výbornej forme, podobne ako v minulej sezóne a na Eure. Kang-in Lee bol vynikajúci, Joao Neves skvelý v útoku aj v obrane. Mám veľké šťastie, že mám takýto tím, cieľom je, aby každý chcel naďalej vyhrávať tituly,“ vypichol na záver konkrétne mená. 

Milan Škriniar bol nominovaný do základnej zostavy PSG v rámci súťažného duelu po prvý raz od 15. mája. Proti Brestu odohral plnú minutáž. V ostatných týždňoch sa veľa špekulovalo o jeho možnom odchode z francúzskej metropoly. Kormidelník Luis Enrique ho viackrát napriek absencii akýchkoľvek zdravotných problémov posadil na tribúnu. Slovák mal na stole ponuku zo Saudskej Arábie, no tú napokon odmietol a rozhodol sa ešte zabojovať o svoje miesto.

Herná vyťaženosť Milana Škriniara.
Herná vyťaženosť Milana Škriniara.Flashscore