Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ultras PSG s ráznym krokom. Bojkot zápasov na protest proti Messimu, Neymarovi a vedeniu

Priaznivci dali najavo svoj postoj.
Priaznivci dali najavo svoj postoj.TASR
Skupina ultras fanúšikov Paríža Saint-Germain prisľúbila bojkotovať všetky zápasy v dôsledku protestov proti vedeniu klubu, Lionelovi Messimu (35) a Neymarovi (31).

Nespokojní priaznivci dali najavo svoje pocity bezprostredne po rozhodnutí suspendovať sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty Messiho po jeho nepovolenej ceste do Saudskej Arábie.

Messi nepodpíše novú zmluvu v Parku princov, keďže počas dvojročného pôsobenia v Paríži bola spochybnená jeho oddanosť. Brazílsky útočník Neymar počas ďalšej sezóny, ktorú mu poznačili zranenia, tiež vzbudil neželanú pozornosť fanúšikov.

Collectif Ultras Paris má toho dosť a vo svojom vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach uvádza:

"V súčasnosti je to už dosť. Na konci stretnutia s vedením klubu sa Collectif Ultras Paris rozhodlo úplne ukončiť činnosť. Nebudeme už prítomní na domácom štadióne, ani na cestách s tímom. Posledné udalosti v stave našich spoločných vzťahov s vedením nás vedú k presvedčeniu, že toto je najlepšie a jediné riešenie, ktoré môže zachovať spoločnú budúcnosť. Čakáme na jasné odpovede klubu vo viacerých bodoch, aby sme mohli prípadne prehodnotiť naše postoje."

Skupina ultras sa nezúčastní na mužských ani ženských zápasoch po tom, ako sa minulý týždeň stala súčasťou protestov proti predsedovi Násirovi Al-Chelajfímu a významným hráčom klubu pred sídlom v Boulogne-Billancourt.

Priaznivci PSG vyjadrili nesúhlas s výkonmi niektorých hráčov, najmä tých, ktorí podľa nich neodvádzajú pre klub všetko. Zároveň sa im nepáčia údajné plány predstavenstva získať Stade de France namiesto financovania modernizácie Parc des Princes.

PSG - Ajaccio, sobota 21:00