Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vylúčenie, kuriózny gól Mbappého a prehra PSG. Galtier: Podpriemerné výkony hráčov

Mbappé zaznamenal jednoduchý zásah.
Mbappé zaznamenal jednoduchý zásah.Profimedia
Futbalisti Paríža Saint-Germain sa po vypadnutí z Ligy majstrov zahrávajú aj so ziskom rekordného jedenásteho ligového titulu. V nedeľňajšom domácom zápase prekvapujúco prehrali doma s tímom Lorientu a na čele tabuľky Ligue 1 majú päť kôl pred koncom už len päťbodový náskok pred druhým Marseille.

Obranca Marquinhos pre Canal Plus povedal: "Boj o titul je stále v našich rukách. Nemôžeme ho z nich takto pustiť a hlavne nie takýmito zápasmi na vlastnom trávniku. Doma musíme ukázať viac, ako sme predviedli v tomto stretnutí. Neboli sme dobrí v osobných súbojoch, boli sme v nich vždy neskoro. V ťažkých momentoch nemôžeme dostávať góly."

Parížania doplatili na skoré vylúčenie Achrafa Hakimiho, ktorý dostal v 20. minúte po šľapáku na Darlina Yongwu už druhú žltú kartu a musel predčasne pod sprchy. Ešte päť minút predtým šokoval Park princov úvodným gólom Enzo Le Fee.

Snahu hostí v 29. minúte naštrbil presným zásahom najlepší ligový kanonier (23 gólov) Kylian Mbappé. Brankár hostí Yvon Mvogo totiž stratil koncentráciu, myslel si, že rozhodca nariadil priamy kop a položil si loptu na zem. Arbiter však hru neprerušil a pohotový Mbappé, ktorý pár sekúnd predtým dohral akciu a zostal v šestnástke, si uvedomil omyl Mvoga a pohodlne skóroval do prázdnej brány.

Lorient si však svoju šancu nenechal vziať a početnú výhodu pretavil na víťazstvo. V 39. minúte ho poslal späť do vedenia Yongwa a v závere upravil na 3:1 po brejku Bamba Dieng. Pre PSG to bola prvá domáca ligová prehra, pri ktorej inkasoval tri góly, odkedy klub prevzali katarskí majitelia. Domáci fanúšikovia boli z výkonu roztrpčení a svoju nespokojnosť dali hráčom najavo piskotom a bučaním cez polčas i na konci duelu.

Strelci duelu v Paríži
Strelci duelu v ParížiFlashscore

Nespokojný bol aj tréner Christophe Galtier. "Máme príliš veľa hráčov, ktorí v druhej polovici sezóny podávajú podpriemerné výkony. Sklamaním bol už začiatok, keď sme nastúpili mimo nášho systému a robili sme veľa chýb, čo dávalo Lorientu nádej. Veľmi zle sme bránili. V ďalších zápasoch musíme podať lepšie výkony," povedal pre oficiálnu webstránku klubu.

"Musíme držať hlavy hore. Sme na čele tabuľky a musíme tam zostať, aby sme získali titul. Teraz nemôžeme stratiť srdce," dodal brankár Gianluigi Donnarumma.

Lorient čakal na víťazstvo päť duelov. Zakopnutie Paríža využili hráči Marseille, ktorí vyhrali nad Auxerre 2:1 vďaka gólu Alexisa Sáncheza zo 77. minúty. Olympique ťahá osemzápasovú sériu bez prehry a na lídra stráca už len päť bodov. Tretie Lens má o štyri body menej, no k dobru utorkový duel s Toulouse.