Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výpredaj v Lyone? Klub údajne potrebuje dohnať straty, chce sa vyhnúť sankciám

Jedným z dotknutých hráčov by mohol byť aj bývalý hráč Košíc Nemanja Matič.
Jedným z dotknutých hráčov by mohol byť aj bývalý hráč Košíc Nemanja Matič.AP / Jeremias Gonzalez
Futbalový klub Olympique Lyon ponúkol k predaju väčšinu svojho kádra, aby do konca prestupového obdobia dosiahol stanovenú sumu peňazí. Francúzsky denník L'Équipe vo štvrtok informoval, že Lyon chce z predaja získať 100 miliónov eur, k čomu mu chýba ešte 75 miliónov eur.

Olympique za posledné dva mesiace minul 134 miliónov eur, čo je viac ako ktorýkoľvek iný francúzsky tím. V júli sedemnásobný ligový šampión vynaložil rekordných 34 miliónov eur na prestup obrancu Moussu Niakhateho z Nottinghamu.

"Vedenie OL práve vydalo správu, že odteraz sú takmer všetci na predaj, ak niekto zaplatí príslušnú sumu," napísal L'Équipe. Noviny neuviedli, ktorí futbalisti sú k dispozícii.

Program Lyonu.
Program Lyonu.Flashscore

Minulý mesiac Lyon tiež ubezpečil vedenie Ligue 1, že v lete získa 100 miliónov eur predajom hráčov, aby sa vyhol možným sankciám za porušenie finančných pravidiel.

Bývalý semifinalista Ligy majstrov je vo vlastníctve investičnej skupiny Eagle Football Group, ktorá má väčšinový podiel aj v Botafogu, belgickom Molenbeeku a Crystal Palace. Lyon skončil v minulom ročníku vo francúzskej lige na šiestom mieste a čaká ho menej lukratívna Európska liga.