Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiadny hráč nie je viac ako klub. Mbappé necestuje s PSG na turné do Japonska

Kylian Mbappé so svojím bratom Ethanom.
Kylian Mbappé so svojím bratom Ethanom.Profimedia
Kylian Mbappé (24) stihol v piatok pri úvodnom prípravnom dueli skórovať a uzavrieť tak rezultát 2:0 s nováčikom Ligue 1 Le Havre. Lenže o niekoľko hodín po záverečnom hvizde prišla prekvapivá správa. Francúzska hviezda nefiguruje v 29-člennom kádri pre japonské turné. Ak sa mu nepodarí dotiahnuť prestup počas aktuálneho obdobia, podľa informácií z Francúzska je možné, že si túto sezónu za PSG nezahrá vôbec.

Na Richterovej stupnici futbalu môžeme túto správu označiť číslom 8, teda veľmi veľkým zemetrasením, ktoré môže spôsobiť škody aj vo vzdialenosti niekoľkých stoviek kilometrov. Kylian Mbappé jednoducho necestuje s tímom na predsezónne turné do Japonska. Mužstvo odlieta v sobotu.

Faktom je, že Nasser Al-Khelaïfi varoval futbalistu pred niekoľkými týždňami. Teraz svoje hrozby uviedol do praxe. Je totiž presvedčený, že Mbappé sa už zaviazal Realu Madrid od sezóny 2024/2025. Ako voľný hráč, po vypršaní kontraktu s Parížom St. Germain. Aj preto je vedenie klubu neoblomné a neustúpi. Kapitán "Les Bleus" odmietol prijať opciu a zotrvať v Paríži. Klub, naopak, odmieta, aby ich hviezda odišla zadarmo. 

Začarovaný kruh. Kylian Mbappé je tak tlačený k múru, resp. k odchodu počas aktuálneho prestupového obdobia. Francúzsky majster si chce vydobyť rešpekt. V tomto prípade má 24-ročný futbalista málo času. Ak neprijme návrh predĺženia zmluvy, putuje na prestupovú listinu. 

Najbližších desať dní tak futbalová verejnosť môže očakávať každodennú ságu. Je otázne, či Real Madrid, na čele s prezidentom Florentinom Pérezom, podstúpi patričné kroky pre získanie Mbappého už toto leto. Skúsený funkcionár zvažuje podpísal francúzsku superstar v budúcom ročníku, aby sa vyhol plateniu obrovskej prestupovej čiastky. 

Koniec leta bude z pohľadu nielen PSG, ale najmä Mbappého, veľmi zaujímavý. Do Japonska odlieta 29-členná výprava. Nechýba v nej slovenský stopér Milan Škriniar. Dvadsaťosemročný reprezentant debutoval v nových farbách v úvodnom zápolení, keď nastúpil do druhého polčasu.

Program prípravných duelov PSG
Program prípravných duelov PSGFlashscore