Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bordeaux je vo veľkých problémoch. Majitelia Liverpoolu ukončili rokovania o kúpe klubu

Majiteľ Liverpoolu John W. Henry sa ďalej neuchádza o kúpu Bordeaux.
Majiteľ Liverpoolu John W. Henry sa ďalej neuchádza o kúpu Bordeaux. AFP
Problémy Bordeaux sa prehĺbili. Fenway Sports Group (FSG), majitelia Liverpoolu, oznámili, že ukončujú rokovania s francúzskym klubom. Tomu tak teraz hrozí zostup až do tretej ligy.

Bordeaux sa pre finančné problémy odvoláva proti zostupu z Ligue 2. "Boli sme spoločnosťou Fenway Sports Group informovaní o jej zámere nepokračovať v rokovaniach," uviedol klub na svojom webe. "Toto rozhodnutie je vysvetlené najmä značnými nákladmi na štadión v nasledujúcich rokoch, ale tiež celkovým ekonomickým kontextom francúzskeho futbalu," píše sa ďalej vo vyhlásení.

FSG bola v kontakte s majiteľom Bordeaux Gerardom Lopezom niekoľko týždňov. Dňa 9. júla sa zúčastnila na vypočutí klubu pred finančným dozorom francúzskeho futbalu DNCG.

"Po rozsiahlych a konštruktívnych rokovaniach so všetkými zúčastnenými stranami sa Fenway Sports Group rozhodla, že nebude pokračovať v akvizícii FC Girondins de Bordeaux," uviedla americká skupina, ktorá vlastní bejzbalový Boston Red Sox, hokejový klub Pittsburgh Penguins, ako aj futbalového giganta z Premier League Liverpool.

Zdroje blízke rokovaniam uviedli, že pri rozhodovaní zohrali úlohu náklady na prevádzku štadióna Matmut Atlantique v Bordeaux či neuspokojivý výsledok rokovaní o televíznych právach v Ligue 1.

Girondins tak musí nájsť 40 miliónov eur na vyrovnanie účtov predtým, ako sa pokúsi presvedčiť DNCG, aby nespadol až do tretej najvyššej súťaže. "Klub a jeho akcionár teraz vkladajú všetku energiu do dokončenia plánu financovania na sezónu 2024/25 v rámci príprav na odvolacie konanie." To podľa informácií prebehne 23. alebo 24. júla.