Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vynovený mestský rival pre Škriniara. FC Paríž má s bohatým majiteľom smelé ambície

Parížsky klub má nového majiteľa.
Parížsky klub má nového majiteľa.Jumeau Alexis/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jeden z najbohatších ľudí na svete, Francúz Bernard Arnault (75), kupuje futbalový klub FC Paríž, ktorý v súčasnosti vedie druhú francúzsku ligu. Spolumajiteľ skupiny LVMH, ktorá sa zaoberá predajom luxusného tovaru, získa väčšinový podiel od súčasného majiteľa Pierra Ferracciho (72).

Menšinový podiel kúpi spoločnosť Red Bull, ktorá pre svoje futbalové aktivity nedávno angažovala bývalého trénera Liverpoolu Jürgena Kloppa z Nemecka. Transakciu vo štvrtok oznámila rodina Arnaultovcov.

Sumu, za ktorú klub získa, neuviedla. Podľa svojho vyhlásenia má v úmysle poskytnúť klubu "potrebné zdroje a trvalo zaradiť jeho mužský a ženský tím medzi francúzsku elitu, aby si získal srdcia Parížanov."

V minulom roku sa 75-ročný Arnault stal prvým Európanom, ktorý sa dostal na vrchol zoznamu najbohatších ľudí sveta. V apríli časopis Forbes odhadol jeho majetok na 233 miliárd dolárov.

Jeho vstup do FC Paríž by mohol zmeniť prostredie francúzskeho futbalu, ktorému v posledných rokoch dominovalo PSG, kde aktuálne pôsobí slovenský reprezentant Milan Škriniar, s pomocou štedrých katarských majiteľov. Celok z hlavného mesta Francúzska strávil v najvyššej súťaži len tri sezóny, naposledy hral v ročníku 1978/79.

Aktuálna tabuľka druhej najvyššej francúzskej súťaže.
Aktuálna tabuľka druhej najvyššej francúzskej súťaže.Flashscore