Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrastie PSG vo Francúzsku rival? Red Bull chce kúpiť podiel v inom parížskom klube

Štadión Paris FC.
Štadión Paris FC.Franco Arland / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Spoločnosť Red Bull sa dlhodobo angažuje v športovom prostredí a čoskoro by mohla do svojej zbierky pridať ďalší futbalový klub. Tentoraz sa rakúska firma zamerala na Francúzsko, zálusk si robí na podiel v druholigovom Paris FC.

Klub z hlavného mesta je na čele tabuľky Ligue 2 a v jeho manažmente sa pripravujú veľké zmeny. Majoritný akcionár a prezident Perre Ferracci plánuje predať časť svojich akcií a rodina Arnaultovcov, ktorá vlastní módny gigant LVMH, by podľa L'Équipe mala kúpiť päťdesiatpäťpercentný podiel.

Samotný Ferracci sa z klubu úplne nestiahne a do roku 2027 si chce ponechať tridsať percent akcií, zatiaľ čo zvyšných pätnásť percent má získať Red Bull, ktorý už vlastní RB Lipsko, rakúsky Salzburg, New York Red Bulls, Leeds, brazílsky Red Bull Bragantino a japonský Omiya Ardija.

Podľa médií uvedené subjekty už začínajú plánovať a stanovujú si značné ciele. Prvým z nich je okamžitý postup do najvyššej francúzskej súťaže, v ktorej dlhodobo pôsobí len PSG a fanúšikovia sa z derby o hlavné mesto v Ligue 1 tešili naposledy pred 35 rokmi.

Očakáva sa, že veľké plány budú podporené finančnou injekciou a nepôjde o zanedbateľnú sumu, keďže noví majitelia plánujú zvýšiť rozpočet o 100 až 200 miliónov eur. Na projekt bude dohliadať aj Jürgen Klopp, nemecký tréner sa dohodol s Red Bullom na podmienkach spolupráce a od 1. januára sa ujme funkcie "šéfa globálneho futbalu", bude zodpovedný za celosvetové futbalové aktivity Red Bullu, rovnako ako konzultáciu tréningov, taktických plánov na zápasy či rozvoj hernej filozofie. Slovo bude mať taktiež pri výbere posíl a prípadne nových trénerov.