Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Argentína prehrala reprízu finále Copa América, ďalší neúspech rozpačitej Brazílie

Albicelestes si body nepripísali.
Albicelestes si body nepripísali.Profimedia / ČTK / AP / Fernando Vergara
Futbalisti Argentíny a Brazílie nezvládli zápasy 8. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 a vyšli v nich bodovo naprázdno. Argentínčania bez zraneného kapitána Lionela Messiho (37) podľahli v Barranquille domácej Kolumbii, Brazília prehrala na pôde Paraguaja.

Kolumbia - Argentína 2:1

Argentínčania zostali napriek prehre na čele tabuľky, pred druhou Kolumbiou však majú už iba dvojbodový náskok. Domáci pred takmer 50-tisícovou kulisou odplatili úradujúcim majstrom sveta prehru z finále tohtoročného kontinentálneho šampionátu Copa América. O ich triumfe rozhodol v 60. minúte kapitán James Rodríguez gólom z pokutového kopu.

"Nemyslím si, že som proti Argentíne niekedy predtým skóroval, ale všetko je prvýkrát. Teraz to bol síce len ďalší zápas, ale proti tímu, ktorý vyhral prakticky všetko. Toto víťazstvo preto chutí ešte sladšie," tešil sa strelec zlomového zásahu. Rodríguez si pripísal aj asistenciu pri prvom góle svojho tímu v podaní Mosqueru, za Argentínu vyrovnal na 1:1 González na začiatku druhého polčasu.

Paraguaj - Brazília 1:0

Brazília pokračuje v rozpačitej kvalifikácii, po prehre v Asuncióne s Paraguajom jej patrí priebežne až piata priečka s osembodovou stratou na lídra z Argentíny. Priamy postup si vybojuje prvých šesť tímov z 10-člennej tabuľky, siedmy odohrá interkontinentálnu baráž o svetový šampionát. O prehre hostí rozhodol jediný zásah stretnutia, ďalekonosnou strelou sa oň postaral stredopoliar Diego Gómez v 20. minúte. 

"Je to jeden z najdôležitejších gólov v mojej kariére. Už ako dieťa som sníval o tom, že skórujem za paraguajskú reprezentáciu v Asuncióne na vypredanom štadióne Defensores del Chaco. Ďakujem fanúšikom za podporu," uviedol po víťaznom stretnutí hráč Interu Miami.

Paraguaj vyhral nad Brazíliou v juhoamerickej kvalifikácii prvýkrát od júna 2008 a odplatil jej prehru 1:4 zo základnej skupiny nedávneho Copa América. Bola to úspešná domáca premiéra nového trénera Gustava Alfara, ktorý získal s tímom už štyri body, v Uruguaji remizoval minulú sobotu 0:0. Paraguaj je v tabuľke priebežne siedmy.

Ďalšie výsledky juhoamerickej kvalifikácie MS 2026:

Venezuela - Uruguaj 0:0

Čile - Bolívia 1:2 

Ekvádor - Peru 1:0 

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie MS 2026.
Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie MS 2026.Flashscore