Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília v kvalifikácii bez viacerých pilierov. Militão či Vinícius laborujú so zranením

Aktualizované
Militão vynechá najbližšie dva kvalifikačné zápasy Brazílie.
Militão vynechá najbližšie dva kvalifikačné zápasy Brazílie.Darren Yamashita / USA TODAY Sports
Obranca Realu Madrid Éder Militão (26) vynechá počas nadchádzajúcej reprezentačnej prestávky kvalifikačné zápasy Brazílie na majstrovstvá sveta proti Čile a Peru. Dôvodom je zranenie stehna, informoval národný tím. Rovnako tak bude chýbať aj ofenzívny ťahúň Vinícius Júnior (24), ktorého trápi krk.

Militão vynechal aj medzinárodné strety počas prvej tohtosezónnej prestávky pre zranenie nohy. Do Sao Paula cestoval po tom, ako v sobotu naskočil z pozície náhradníka na trávnik v drese bieleho baletu proti Villarrealu pri víťazstve 2:0. Dvadsaťšesťročný obranca odohral záverečných 20 minút.

"V nedeľu sa podrobil vyšetreniam, ktoré odhalili menšie svalové zranenie na ľavom stehne. Nemôže tak nastúpiť," uviedla CBF vo vyhlásení.

Program Brazílie.
Program Brazílie.Flashscore

Vo vyhlásení sa dodáva, že namiesto Militãa bol povolaný Fabricio Bruno z Flamenga. Z brazílskeho tímu vypadol aj Vinícius Júnior, ktorý si poranil krk. Tréner kanárikov Dorival Júnior sa musí zaobísť bez piatich hráčov z pôvodnej nominácie. Mužstvu nepomôže brankár Liverpoolu Alisson, obranca Juventusu Bremer a Guilherme Arana z Mineira.

Namiesto nich Dorival povolal Wevertona z Palmeirasu, Alexa Tellesa z Botafoga a Lucasa Beralda z PSG. Viníciusa nahradí stredopoliar Tottenhamu Andreas Pereira. Brazília je v juhoamerickej kvalifikácii piata s 10 bodmi z ôsmich zápasov, pričom prvých šesť mužstiev sa kvalifikuje priamo na MS 2026 v Kanade, Mexiku a USA.