Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília v kvalifikácii na MS opäť takmer zakopla, Argentína utopila dva body vo Venezuele

Brazílčania sa v Čile zachránili v poslednej chvíli.
Brazílčania sa v Čile zachránili v poslednej chvíli.ČTK / AP / Esteban Felix
Futbalisti Brazílie vydreli v juhoamerickej kvalifikácii na majstrovstvá sveta gólom z 89. minúty víťazstvo 2:1 v Čile na svoju stranu a posunuli sa na štvrté miesto v tabuľke. Argentína zostala na čele napriek remíze 1:1 s Venezuelou. Druhá Kolumbia utrpela prvú prehru, keď vo vysokej nadmorskej výške 4 150 metrov v bolívijskom El Alto podľahla domácemu tímu 0:1.

Brazílčania sa na trávniku predposledného mužstva dostali pod tlak hneď od začiatku, keď inkasovali už v druhej minúte po góle veterána Eduarda Vargasa. Nádej pre výber trénera Dorivala Júniora oživil v prvom polčase Igor da Cruz z Botafoga a v závere druhého dejstva zabezpečil tri body jeho klubový spoluhráč, striedajúci Luiz Henrique.

Argentína vedená kapitánom Lionelom Messim stratila body po septembrovej prehre s Kolumbiou v druhom zápase po sebe. V zápase, ktorého začiatok sa pre podmočené ihrisko na štadióne Maturin oneskoril o polhodinu, išli úradujúci majstri sveta do vedenia v 13. minúte zásahom Nicolása Otamendiho, ktorý využil chybu domáceho brankára po Messiho prihrávke, ale Salomón Rondón v 65. minúte vyrovnal.

"Ihrisko nám nepomohlo v tom, čo sme chceli hrať," posťažoval sa Messi, ktorý sa vrátil do národného tímu po tom, čo vynechal predchádzajúce dva kvalifikačné duely pre zranenie členka. Tentoraz odohral plnú minutáž.

Kolumbia, ktorá bola posledný neporazený tím v kvalifikácii, hrala v kontroverznom dueli s Bolíviou dlhú presilovku, ale ani to ju v riedkom vzduchu v El Alto nezachránilo. Domáci prišli v 20. minúte o vylúčeného Héctora Cuellara, po ktorého zákroku musel byť vystriedaný zranený Roger Martínez. Hostia však z početnej výhody nič nevyťažili a Miguelito v 58. minúte rozhodol o prvom víťazstve Bolívie nad Kolumbiou po 21 rokoch.

Argentína má po deviatich stretoch v tabuľke pred Kolumbiou trojbodový náskok s 19 bodmi. Tretí Uruguaj, ktorý odohral o jeden zápas menej, zaostáva o ďalší bod. Brazília na štvrtom mieste nazbierala 13 bodov.

Z 10-člennej skupiny postúpi priamo na šampionát v roku 2026, ktorý budú hostiť USA, Mexiko a Kanada, šesť tímov. Siedmy bude súťažiť v medzikontinentálnom play-off.