Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chcem, aby hral ako dlho to len pôjde. Messi neprestáva Scaloniho udivovať

Messi zaznamenal proti Bolívii hetrik.
Messi zaznamenal proti Bolívii hetrik.TASR / AP Photo / Natacha Pisarenko
Lionel Scaloni (46) bol počas svojej kariéry svedkom mnohých magických momentov Lionela Messiho (37), ale argentínsky tréner v utorok povedal, že kapitán tímu ho nikdy neprestane udivovať. Messi strelil svoj desiaty reprezentačný hetrik pri drvivej výhre 6:0 nad Bolíviou v kvalifikácii na MS. Bolo to len jeho druhé vystúpenie na medzinárodnej scéne od zranenia pravého členka, ktoré utrpel počas júlového finále Copa América proti Kolumbii.

Osemnásobný držiteľ Zlatej lopty po zápase povedal, že bude hrať dovtedy, kým bude môcť podávať výkony podľa svojich predstáv. Scaloni dúfa, že Messiho uvidí na ihrisku ešte mnoho rokov. "Nikdy ma neprestane udivovať," a povedal tréner novinárom.

"V jednom momente som si sadol s asistentom Pablom Aimarom a povedal som mu, že je to proste úžasné. Byť na lavičke a vidieť veci, ktoré robí... Tím je s ním zladený a ja si prajem, aby hral tak dlho, ako to len pôjde," povedal Scaloni.

Hoci mu pre zranenia a tresty chýbalo niekoľko hráčov, na svoje mužstvo nemohol byť viac hrdý. Brankár Emiliano Martínez bol v septembri suspendovaný na dva zápasy za nešportové správanie a vynechal kvalifikačné zápasy proti Venezuele a práve Bolívii.

"Veľkí hráči vedia, že ak dajú šancu iným, môžu prísť o svoje miesto," povedal Scaloni. "Závan čerstvého vzduchu je pre nás prínosný, chlapci sa správajú vzorne," dodal.