Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší úlet brankárskeho búrliváka. Martínez po prehre v Kolumbii udrel päsťou do kamery

Emiliano Martínez sa preslávil kontroverznými oslavami.
Emiliano Martínez sa preslávil kontroverznými oslavami. Profimedia
Od triumfu na minuloročných majstrovstvách sveta je mnohými odborníkmi považovaný za jedného z najlepších brankárov planéty. Emiliano Martínez (32) však na seba neupozorňuje len svojimi výkonmi v bráne. Má aj tvár neskrotného rebela, ktorú ukázal v stredajšom kvalifikačnom zápase v Kolumbii. Po skončení duelu, ktorý Argentína prehrala 1:2, nahnevane udrel päsťou do kamery a teraz mu hrozí prísny trest od juhoamerickej federácie CONMEBOL.

Kolumbia - Argentína 2:1

Argentíne sa pritom v kvalifikácii na majstrovstvá sveta 2026 darí. S Kolumbiou, ktorú zdolala vo finále juhoamerického šampionátu, stratila body len druhýkrát z ôsmich prípadov a vedie tabuľku s dvojbodovým náskokom pred svojím stredajším súperom. V Barranquille sa navyše musela zaobísť bez Lionela Messiho, ktorý sa zotavuje zo zranenia členka, ktoré utrpel na úspešnom turnaji Copa América.

Napriek pohodlnej situácii v tabuľke po prehre Martínez neudržal nervy na uzde a udrel päsťou do kamery, podobne ako Tomáš Řepka v roku 2007 po vylúčení v Tepliciach. Argentínsky brankár najprv vulgárne nadával kameramanovi, potom udrel do kamery a potom odišiel na druhú stranu, akoby sa nič nestalo.

Martínez možno v hlave neuniesol, že pri prvom inkasovanom góle zostal stáť na bránkovej čiare a nechal loptu prejsť malým vápnom, za čo ho spoluhráči napomenuli.

Brankár, ktorého v utorok čaká premiéra Aston Villy v Lige majstrov na pôde Young Boys Bern, tak bude podľa juhoamerických médií čeliť prísnemu trestu. Po štvrtkovej výhre 3:0 nad Chile navyše už tradične oslavoval s trofejou pre víťaza Copa América, ktorú mal priloženú k rozkroku.