Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland a spol. budú mať nového trénera. Po kvalifikácii MS 2026 Solbakken pri Nórsku skončí

Solbakkenovi chýba klubový futbal.
Solbakkenovi chýba klubový futbal.Action Images via Reuters/Andrew Couldridge/File Photo
Tréner Stale Solbakken má pred sebou zrejme posledný kvalifikačný cyklus pri nórskej reprezentácii. Päťdesiatšesťročný kouč na tlačovej konferencii priznal, že po konci zmluvy už pravdepodobne ďalšiu nepodpíše a nájde si nový angažmán.

Bývalý stredopoliar prevzal národný tím Nórska v roku 2020. Napriek tomu, že má v kádri obávaného útočníka Erlinga Haalanda, sa mu nepodarilo kvalifikovať na EURO 2024. Nóri v piatok odštartujú svoju cestu v Lige národov B zápasom v Kazachstane.

"Po kvalifikácii na MS 2026 je veľmi pravdepodobné, že skončím. Chýba mi klubový futbal a chcem skúsiť zase niečo nové, kým mám dosť síl. V poslednej dobe som odmietol niekoľko ponúk, ktoré boli veľmi lákavé. Chcem sa však ešte raz pokúsiť o postup s Nórskom na veľký turnaj,“ povedal Solbakken, ktorý vyhral s Kodaňou osemkrát dánsku ligu.

Nórsko nehralo na svetovom šampionáte od roku 1998 vo Francúzsku, keď bol Solbakken ešte aktívnym hráčom. Naposledy sa veľkého podujatia zúčastnilo ne ME 2000 v Holandsku a Belgicku.

V posledných rokoch vyprodukovali Nóri niekoľko vynikajúcich futbalistov, ako napríklad spomínaný Haaland či jeho spoluhráč z Manchestru City Oscar Bobb. Medzi elitu patrí aj tvorca hry Arsenalu a kapitán reprezentácie Martin Ødegaard, v kvalifikáciách sa im však veľmi nedarí.