Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kolumbijčania chcú trest pre Martíneza. Bol som v práci rovnako ako on, vraví kameraman

Martínez sa opäť raz predviedol.
Martínez sa opäť raz predviedol.RAÚl ARBOLEDA / AFP
Kolumbijská asociácia športových novinárov (ACORD) vyzvala svetovú futbalovú federáciu FIFA, aby potrestala brankára argentínskych majstrov sveta Emiliana Martíneza (32) za napadnutie kameramana. Najlepší gólman šampionátu v Katare po utorňajšom kvalifikačnom dueli, ktorý Argentína v Barranquille prehrala 1:2, nahnevane udrel päsťou do kamery muža, ktorý ho nakrúcal.

Video incidentu, ktorý sa odohral po záverečnom hvizde zápasu, keď sa hráči zdravili na ihrisku, sa objavilo na sociálnych sieťach. "Z ničoho nič ma udrel. Bol som veľmi naštvaný, bol som v práci rovnako ako on. On hral futbal a ja som ho nakrúcal," povedal kameraman Jhonny Jackson stanici RCN Deportes, pre ktorú pracuje.

Jacksona sa zastala novinárska asociácia, ktorej prezident Faiver Hoyos vo vyhlásení uviedol, že Martínez obmedzil slobodu prejavu. "ACORD ako novinárska organizácia chce, aby FIFA exemplárne potrestala pána Emiliana Martíneza, ktorý dáva zlý príklad mladej generácii," uviedol.

Ďalší úlet brankárskeho búrliváka. Martínez po prehre v Kolumbii udrel päsťou do kamery

Samotný brankár ani juhoamerická konfederácia CONMEBOL prípad nekomentovali. Argentína napriek prehre vedie tabuľku kontinentálnej kvalifikačnej skupiny o postup na MS 2026 s dvojbodovým náskokom práve pred Kolumbiou.