Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Messiho číslo 10 prinieslo Dybalovi šťastie, Argentína zdolala Čile rozdielom triedy

Dybala gólom potešil spoluhráčov.
Dybala gólom potešil spoluhráčov.ČTK / AP / Natacha Pisarenko
Po takmer 10-mesačnej pauze od kvalifikácie MS 2026 sa Argentína opäť predstavila v boji o svetový šampionát. V Buenos Aires si poradila s národným tímom Čile a upevnila si pozíciu na čele juhoamerickej tabuľky.

Argentína - Čile 3:0

Šampiónom nedávneho turnaja Copa América nevadila pri strete s Čile ani absencia zranenej hviezdy Messiho či krídelníka Di Maríu, ktorému sa na štadióne Monumental dostalo pocty v súvislosti s jeho odchodom do reprezentačného dôchodku.

Argentína otvorila skóre necelé tri minúty po prestávke, keď stredopoliar Liverpoolu Mac Allister poslal loptu do siete po prihrávke Álvareza, ktorú strelcovi gólu prepustil Lautaro Martínez. Spomínaný útočník Citizens si po úlohe asistenta vyskúšal aj rolu kanoniera a v 84. minúte zvýšil na 2:0. Víťazstvo rozdielom triedy spečatil v nadstavenom čase striedajúci Dybala, ktorý mal na drese ikonické číslo 10.

Úradujúci majstri sveta tak majú po siedmich dueloch kvalifikácie na konte 18 bodov za šesť triumfov, jedinou škvrnou je novembrová prehra 0:2 s Uruguajom. Práve tento súper je na druhom mieste so stratou piatich bodov, no so zápasom k dobru. Argentínčania sa v utorok predstavia na pôde Kolumbie, teda v odvete finále kontinentálneho šampionátu.

V druhom meraní síl si Bolívia nečakane hladko poradila na domácom štadióne s výberom Venezuely, hostitelia zvíťazili 4:0 a posunuli sa na siedmu priečku tabuľky, tím zo severu Južnej Ameriky ostáva na štvrtej pozícii.