Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neuer bude pokračovať v reprezentácii, namiesto septembrových zápasov si však dá pauzu

Neuer pravdepodobne zostane v nemeckom národnom tíme ešte niekoľko rokov.
Neuer pravdepodobne zostane v nemeckom národnom tíme ešte niekoľko rokov.Profimedia / imago sportfotodienst / Bernd Feil
Najprv nezvyčajná prestávka, potom odchod na majstrovstvá sveta 2026. Manuel Neuer (38) chce zrejme pokračovať v kariére v nemeckej reprezentácii. Podľa denníka Bild sa majster sveta z roku 2014 už rozhodol o svojej budúcnosti na medzinárodnej scéne.

Športový riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Rudi Völler nedávno uviedol, že Neuer dostane pozvánku do reprezentácie na septembrové medzištátne zápasy, čo mu umožní pokračovať v kariére v národnom tíme. Denník Bild v utorok potvrdil, že brankár Bayernu Mníchov má záujem pokračovať. DFB však na otázku agentúry SID nereagoval a správu nepotvrdil.

Podľa nemeckých novín sa Neuer nezapojí do zápasov proti Maďarsku v Düsseldorfe (7. septembra) a Holandsku v Amsterdame (10. septembra), pretože si chce oddýchnuť. Očakáva sa však, že sa koncom roka vráti do národného tímu a absolvuje s ním kvalifikáciu na MS, na ktorých by si rád zahral.

Tridsaťosemročný brankár začiatkom augusta na otázku novinárov o konci pôsobenia v národnom tíme povedal, že zatiaľ nemá čo oznámiť. Po vypadnutí z domáceho európskeho šampionátu pred štyrmi týždňami nechal rozhodnutie o svojej budúcnosti v reprezentačnom drese otvorené.

Ďalšie reprezentačné okná sú naplánované na október a november. V každom z nich odohrajú zverenci Juliana Nagelsmanna dva zápasy Ligy národov. Po majstrovstvách Európy už oznámil koniec v najcennejšom drese Thomas MüllerToni Kroos, v pondelok večer aj súčasný kapitán Ilkay Gündogan.

Ak by Neuer pokračoval, bol by kandidátom na zisk kapitánskej pásky. Koniec koncov, túto úlohu v Die Mannschaft zastával už sedem rokov, do jesene 2023. Na klubovej úrovni má Neuer s Bayernom zmluvu do leta 2025.

Pokračovanie rodáka z Gelsenkirchenu medzi tromi žrďami by bolo ďalšou veľkou ranou pre Marca-Andrého ter Stegena. Tridsaťdvaročný brankár je od roku 2014 jednotkou v slávnej Barcelone, ale trvalé miesto v bráne Nemecka sa mu nepodarilo získať, hoci často zastupoval Neuera počas jeho prestávok spôsobených zraneniami, naposledy po vážnej nehode na lyžiach v decembri 2022.