Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino oficiálne trénerom USA. Vybudujeme niečo výnimočné, verí kouč

Pochettino začne písať úplne novú kapitolu kariéry.
Pochettino začne písať úplne novú kapitolu kariéry.REUTERS/ Molly Darlington/ File Photo
Reči nedávnych dní sa premenili na realitu, Mauricio Pochettino (52) si vyskúša post reprezentačného kormidelníka. Bývalý kouč Chelsea, Tottenhamu či PSG sa stal hlavným trénerom národného tímu Spojených štátov amerických.

Argentínčan uviedol, že jeho rozhodnutie pripojiť sa k reprezentácii USA nebolo len o futbale, ale aj o ceste, na ktorej sa krajina nachádza, túto príležitosť si nemohol nechať ujsť.

"Energia, vášeň a hlad dosiahnuť niečo skutočne historické - to sú veci, ktoré ma inšpirovali. Vidím skupinu hráčov plnú talentu a potenciálu, spoločne vybudujeme niečo výnimočné, na čo môže byť hrdý celý národ," povedal Pochettino vo vyhlásení.

Športový riaditeľ U.S. Soccer Matt Crocker sa k príchodu trénera vyjadril slovami: "Je to víťaz s hlbokou vášňou pre rozvoj hráčov. Jeho výsledky hovoria za seba a som presvedčený, že je správnou voľbou na využitie obrovského potenciálu v našom talentovanom tíme. Sme nadšení, že sa Mauricio stal naším členom, keď sa vydávame na vzrušujúcu cestu s cieľom dosiahnuť úspech na svetovej scéne."

Američania boli bez lodivoda od júlového skupinového vypadnutia z Copa América na domácej pôde, ktoré viedlo k prepusteniu Gregga Berhaltera po jeho druhom pôsobení na poste hlavného trénera. Pochettino sa ujme funkcie po tom, čo Mikey Varas, ktorý bol vymenovaný za dočasnú náhradu, viedol mužstvo v priateľskom zápase proti Kanade a počas remízy s Novým Zélandom.

USA ako hostiteľ MS 2026 nemusia hrať kvalifikačné duely, ďalšie prípravné stretnutie odohrajú 13. októbra s Panamou na domácej pôde v Austine, čo bude aj Pochettinova premiéra. O tri dni neskôr sa stretnú s Mexikom, spoluorganizátorom svetového šampionátu.