Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentácia USA podľa médií našla trénera, na domácich MS ju povedie Pochettino

Pochettino bol v minulej sezóne trénerom Chelsea.
Pochettino bol v minulej sezóne trénerom Chelsea.Profimedia
Mauricio Pochettino (52) sa pravdepodobne stane novým trénerom reprezentácie Spojených štátov amerických. Vo štvrtok ráno o tom informovalo niekoľko zahraničných médií a prestupový špecialista Fabrizio Romano (31). Pochettino vo funkcii vystrieda Gregga Berhaltera (51), ktorý skončil predčasne v júli po nepresvedčivých výkonoch tímu na turnaji Copa América.

Argentínsky tréner ešte nikdy neviedol reprezentačný káder. Vo svojej kariére postupne pôsobil ako kouč Espanyolu, Southamptonu, Tottenhamu, Paríža Saint-Germain a Chelsea. V poslednom angažmáne ho v závere minulej sezóny nahradil Talian Enzo Maresca. Pochettino má teraz viesť výber USA, s ktorého vedením sa už dohodol na osobných podmienkach.

Predtým bol so severoamerickou reprezentáciou spájaný aj Nemec Jürgen Klopp, ale ten si chce ešte užiť odpočinok po tom, čo sa vzdal úlohy manažéra v Liverpoole. Spojené štáty sa s predchádzajúcim lodivodom Berhalterom rozlúčili 10. júla po neúspešnom vystúpení na kontinentálnom pohári. Na Copa América neprešli skupinovou fázou a prehrali okrem iného s Panamou. V roku 2026 budú spoločne s Mexikom a Kanadou hostiť majstrovstvá sveta.