Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suárez sa po 17 rokoch lúčil s reprezentáciou, Brazília prerušila neúspešnú sériu

Suárez sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou.
Suárez sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou. ČTK / AP / Matilde Campodonico
Futbalisti Brazílie po troch kvalifikačných prehrách zvíťazili v bojoch o postup na majstrovstvá sveta. V piatkovom domácom zápase v Curitibe pred 40 500 divákmi zdolali Ekvádor gólom Rodryga (23). Až tretie víťazstvo v siedmom kole súbojov juhoamerickej zóny CONMEBOL ich vynieslo na štvrté miesto v tabuľke, tri body za Kolumbiu, ktorá v Peru iba remizovala.

Brazília - Ekvádor 1:0

Brazílčania čakali na víťazstvo v kvalifikácii štyri zápasy. V okóbri a novembri minulého kalendárneho roka najskôr remizovali s Venezuelou a následne postupne nestačili na Uruguaj, Kolumbiu a Argentínu. Medzitým však ťahali úspešnú šnúru pozostávajúcu zo siedmich meraní síl, pričom ani v jednom prípade nepoznali premožiteľa.

Sobotný trojbodový triumf zabezpečil v 30. minúte útočník Realu Madrid Rodrygo strelou spoza šestnástky, ktorá po odraze od tyče skončila v sieti. Jeho zásah pokazil debut Sebastiána Beccaceceho, argentínskeho trénera Ekvádoru.

Uruguaj - Paraguaj 0:0

Suárez sa chcel v Montevideu rozlúčiť s národným tímom úspešne, ale jeho 143. štart v najcennejšom drese nemal prívlastok víťazný. Na štadióne Centenario so 60 235 fanúšikmi bol "El Pistolero“ v 19. minúte blízko k streleniu jubilejného 70. reprezentačného gólu, ale jeho akrobatické zakončenie skončilo na tyči. Najlepší uruguajský strelec všetkých čias sa s "La Celeste" rozlúčil po 17 rokoch.

Peru - Kolumbia 1:1

Útočník Liverpoolu Luiz Díaz osem minút pred koncom zachránil Kolumbii proti poslednému tímu tabuľky Peru aspoň bod. Finalisti nedávneho Copa América prehrávali od 68. minúty po góle obrancu Alexandra Callensa. Hostia však boli strelecky aktívnejší, keď do priestoru troch žrdí vyslali päť pokusov. V rámci kvalifikácie na MS ešte doposiaľ nepocítili trpkosť prehry.

Z desaťčlennej skupiny postúpi na šampionát, ktorý budú v roku 2026 hositiť USA, Mexiko a Kanada, priamo šesť mužstiev. Siedmy tím čaká účasť v medzikontinentálnom play-off. 

Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.
Tabuľka juhoamerickej kvalifikácie na MS 2026.Flashscore