Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšie veľké prekvapenie na MS žien. Nemecko končí v skupine, postupuje nováčik z Maroka

Maročanky sa na MS žien postarali o obrovskú senzáciu.
Maročanky sa na MS žien postarali o obrovskú senzáciu.Profimedia
Futbalistky Maroka vyhrali v poslednom stretnutí skupiny H nad Kolumbiou 1:0 a po remíze Nemecka s Južnou Kóreou prekvapivo postúpili na úkor európskej krajiny do osemifinále.

H-skupina

Maroko - Kolumbia 1:0

Maročanky potrebovali na postup vyhrať a dúfať, že Nemecko zakopne, pretože skóre nehralo v prospech nováčika na majstrovstvách sveta. Afričanky začali aktívne a tlačili sa do zakončení, ale tie väčšinou nenašli priestor troch žrdí. V nadstavenom čase úvodného dejstva navyše Chebbaková zahodila penaltu, no po následnej snahe poslala loptu do siete Lahmariová.

Vyrovnanie mala na kopačke Caicedová, skvele zasiahla Errmichiová. Po veľkej chybe Ben Zinovej dokonca Ramirézová opečiatovala žrď. Kolumbia napriek prehre vyhrala skupinu H. Ešte väčšiu radosť má Maroko, ktoré ako debutant postupuje z druhého miesta na úkor Nemecka. Po úspešnom minuloročnom šampionáte mužov tak tento štát oslavuje ďalší historický výsledok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Južná Kórea - Nemecko 1:1

Nemky museli získať tri body a bez ohľadu na druhý duel by postupovali, ale nezačali vôbec dobre. Už od šiestej minúty vyhrávali Kórejčanky, presadila sa Choová. Na konci úvodného dejstva však Poppová dokázala vyrovnať a po zmene strán Brandová skóre otočila. Zasiahol však VAR a odhalil ofsajdové postavenie.

Tlak nemeckých hráčok sa síce zvyšoval a všetky štatistické ukazovatele hrali v ich prospech, napriek šanciam sa európskemu favoritovi nepodarilo skórovať a po remíze končí na treťom nepostupovom mieste. Predbehlo ho šesťbodové Maroko. MS žien tak priniesli po vypadnutí Brazílie ďalšie obrovské prekvapenie.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Kompletný program osemfinále MS žien:

5.8. o 07:00 Švajčiarsko - Španielsko

5.8. o 10:00 Japonsko - Nórsko

6.8. o 04:00 Holandsko - Juhoafrická republika

6.8. o 11:00 Švédsko - USA

7.8. o 09:30 Anglicko - Nigéria

7.8. o 12:30 Austrália - Dánsko

8.8. o 10:00 Kolumbia - Jamajka

8.8. o 13:00 Francúzsko - Maroko