Kolumbia vyradila Jamajku a je vo štvrťfinále, Francúzky hladko prešli cez Maroko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kolumbia vyradila Jamajku a je vo štvrťfinále, Francúzky hladko prešli cez Maroko

Aktualizované
Usmeová sa stala hrdinkou Kolumbie.
Usmeová sa stala hrdinkou Kolumbie.Profimedia
Futbalistky Kolumbie vyhrali osemfinálový zápas na MS žien proti Jamajke 1:0 a postúpili do štvrťfinále. Medzi osem najlepších mieri aj výber Francúzska.

Kolumbia - Jamajka 1:0

Jamajka inkasovala prvý gól na šampionáte až v osemfinále a stal sa jej osudným. Rozhodnutie priniesol úvod druhého dejstva, v ktorom sa presadila Catalina Usmeová. Aktívna bola znova hlavne Caicedová, ale veľa situácií brala zbytočne na seba.

Vyrovnanie mala na hlave Brownová, avšak z metra trafila len konštrukciu brány. Ramirézová takmer v závere pridala poistku, takisto rozozvučala tyč. Úspešný turnaj pre Jamajku končí medzi 16 najlepšími, pričom zo skupiny karibská krajina postúpila na úkor Brazílie. Kolumbia bude vo štvrťfinále čeliť Anglicku.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Francúzsko - Maroko 4:0

Reprezentantky Francúzska postúpili medzi 16 najlepších tímov, keď po remízovom zaváhaní s Jamajkou vyhrali nasledujúce dva duely. Ich súperky z Maroka získali v skupine o jeden bod menej.

Európska krajina začala potvrdzovať rolu favorita po úvodnej štvrťhodine vo veľkom štýle - v priebehu ôsmich minút sa postupne presadili Dianiová, Daliová a Le Sommerová. Trojgólový náskok vydržal Francúzkam až do 71. minúty, posledná menovaná ho vtedy ešte zvýšila. Afričanky čestný úspech nezaznamenali a so šampionátom sa rozlúčili vysokou prehrou. Na víťazky čaká stret s Austráliou.

Štatistiky duelu Francúzsko - Maroko
Štatistiky duelu Francúzsko - MarokoFlashscore

Program štvrťfinále:

11.8. o 03:30 Španielsko - Holandsko

11.8. o 09:30 Japonsko - Švédsko

12.8. o 9:00 Austrália - Francúzsko

12.8. o12:30 Anglicko - Kolumbia