Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legendárna Marta nastúpi za Brazíliu na šiestych majstrovstvách sveta, bude to naposledy

Pre Martu to budú posledné majstrovstvá sveta.
Pre Martu to budú posledné majstrovstvá sveta.Profimedia
Šesťnásobná najlepšia futbalistka sveta Marta (37) vyhlásila, že nadchádzajúce majstrovstvá sveta v Austrálii a na Novom Zélande budú jej posledné. Skúsená útočníčka sa chystá na svoj šiesty šampionát a so 17 gólmi je najlepšou strelkyňou v histórii turnaja. Rovnako ako brazílsky národný tím však stále čaká na titul.

Marta debutovala na majstrovstvách sveta v roku 2003 a jej najlepším výsledkom je striebro o štyri roky neskôr. Jej krajanka Formigaová drží rekord v počte vystúpení, keď štartovala na siedmich MS. Medzi mužmi vedie osem hráčov s piatimi vystúpeniami, vrátane Argentínčana Lionela Messiho a Portugalčana Cristiana Ronalda.

"Áno, bude to môj posledný šampionát. Musíte pochopiť, že príde čas, keď budú mať prednosť iné veci," povedala Marta brazílskym novinárom počas prípravy. "To, že mám šancu ísť na svoj šiesty turnaj, je pre mňa niečo nepredstaviteľné," dodala najlepšia strelkyňa brazílskej reprezentácie so 115 gólmi.

Marta sa vo februári vrátila do národného tímu po 11-mesačnej prestávke spôsobenej operáciou kolena. V nedeľňajšom prípravnom zápase proti Čile nastúpila ako náhradníčka. Brazílčania sa v základnej skupine stretnú s Francúzskom, Jamajkou a Panamou, pričom prvé dva tímy postúpia do osemfinále. Šampionát sa začne 20. júla.

Skupina F
Skupina FLivesport