Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Martu čaká šiesty svetový šampionát. Legenda nemá garantované miesto v zostave

Marta strelila 115 gólov za Brazíliu, čo je absolútny rekord.
Marta strelila 115 gólov za Brazíliu, čo je absolútny rekord.Reuters
Brazílska útočníčka Marta (37) si zahrá na svojom šiestom svetovom šampionáte. Dostala sa do konečnej nominácie Piu Sundhageovej (63). Turnaj sa začne 20. júla v Austrálii a na Novom Zélande.

Šesťnásobná najlepšia hráčka sveta podľa FIFA Marta povedie brazílsku výpravu za prvým titulom majsteriek sveta spolu s ďalšími skúsenými futbalistkami, ako sú Debinha, Tamires a Andressa Alves. Bývalá trénerka USA a Švédska však negarantuje, že najlepšia strelkyňa všetkých čias ženských majstrovstiev sveta bude figurovať v základnej zostave.

"Marta je kráľovná, ikona. Už len byť v jej blízkosti je nákazlivé," povedala v utorok Sundhageová. "Či bude v základnej zostave, to neviem. Bude hrať úlohu, ktorú jej dám. Som si istá, že sa jej bude dariť."

Brazília začne tento týždeň tréningový kemp a v nedeľu sa stretne s Čile v priateľskom zápase pred cestou do Austrálie.

Nominácia Brazílie:

Brankárky: Leticia Izidoro (Corinthians), Barbara (Flamengo), Camila (Santos)

Obrankyne: Antonia (Levante), Bruninha (Gotham FC), Kathellen (Real Madrid), Lauren (Madrid CFF), Monica Hickman (Madrid CFF), Rafaelle (Arsenal), Tamires (Corinthians)

Stredopoliarky: Duda Sampaio (Corinthians), Kerolin (North Carolina Courage), Luana (Corinthians), Adriana (Orlando Pride), Ana Vitoria (Benfica), Ary Borges (Racing Louisville)

Útočníčky: Andressa Alves (AS Rím), Geyse (Barcelona), Nycole (Benfica), Bia Zaneratto (Palmeiras), Debinha (Kansas City Current), Gabi Nunes (Madrid CFF), Marta (Orlando Pride)