Nemožné sa stalo skutočnosťou. Brazília končí už v skupine, na jej úkor postupuje Jamajka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemožné sa stalo skutočnosťou. Brazília končí už v skupine, na jej úkor postupuje Jamajka

Aktualizované
Jamajka dokázala nemožné.
Jamajka dokázala nemožné.TASR
Futbalistky Švédska vyhrali na MS žien základnú skupinu G. Druhú postupovú miestenku si prekvapivo zabezpečila Juhoafrická republika, ktorá v priamom súboji zdolala Talianky. Šokujúci výsledok sa zrodil v skupine F, kde Jamajka remizovala s Brazíliou 0:0 a na jej úkor postúpila z druhého miesta. Prvé skončili Francúzky.

G-skupina

Argentína - Švédsko 0:2

Švédky prešli základnou skupinou bez väčších problémov, pretože ju ukončili so skóre 9:1 a dvakrát udržali čisté konto. Jedno aj v záverečnom stretnutí s Argentínou, ktorá mala už len teoretickú šancu. Úvodné dejstvo síce neprinieslo žiadny presný zásah, ale po zmene strán sa škandinávska krajina presadila hneď v dvoch prípadoch.

Blomqvistová prekonala Correovú v 67. minúte a poistku pridala z nariadeného pokutového kopu Rubenssonová. Argentína v skupine G skončila na poslednom mieste s jediným bodom. Švédky si zahrajú 6. augusta v ťažkom súboji proti USA.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Statsperform

Juhoafrická republika - Taliansko 3:2

Taliankam stačila v priamom súboji o postup z druhého miesta remíza, JAR musela vyhrať. Európsky tím odštartoval presnou penaltou Carusovej, ešte do prestávky si vlastný gól strelila Orsiová. Afričanky dokonca otočili výsledok vďaka Magaiovej, ale opäť sa zrodilo vyrovnanie.

Carusová druhým presným zásahom posielala priebežne Talianky ďalej. Už keď to bolo takmer isté, v druhej minúte nadstaveného času udrela Kgatlanová a postarala sa o veľké prekvapenie.

Taliankam výhra nad Argentínou a dve prehry nestačili. Pre Juhoafrickú republiku sa okrem tohto víťazstva ukázal ako kľúčový remízový duel s juhoamerickými hráčkami. Do osemfinále postúpili prvý raz v histórii, narazia na Holandsko.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Statsperform

F-skupina

Jamajka - Brazília 0:0

Neuveriteľný záver a všeobecne aj priebeh mala skupina F, pretože Brazília nedokázala postúpiť a po remíze 0:0 končí na treťom mieste za Jamajkou, ktorá sa postarala o najväčší šok šampionátu v Austrálii a na Novom Zélande. Stredoamerická krajina získala päť bodov za jednu výhru a dve remízy, pričom ani raz neinkasovala. Jej konečné skóre je 1:0.

Napriek veľkému tlaku v závere sa juhoamerická krajina nedokázala zapísať na listinu strelcov. Opäť skvele chytala brankárka Spencerová, ktorá stále neinkasovala. Udržala tri čisté kontá. Brazílčanky predtým porazili Panamu a podľahli Francúzsku. Tretí raz v histórii vypadli už v skupine, pričom Jamajčanky z nej na druhý pokus postúpili. 

So scénou svetových šampionátov sa lúči legendárna Marta, ktorá strelila na MS dokopy 17 gólov. Tento rok sa na svojom šiestom šampionáte nedokázala presadiť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Panama - Francúzsko 3:6

Panama síce strelila svoj prvý gól na MS už v druhej minúte zásluhou Coxovej, ale Francúzky si nenechali zobrať prvé miesto v skupine a poľahky skóre otočili. Do prestávky sa presadili štyrikrát. Postupne Lakrarová, následne dva razy po sebe Dianiová, pričom druhý zásah bol z penalty, no a takisto La Garrecová.

Po zmene strán z druhej nariadenej penalty uzavrela hetrik spomínaná Dianiová. Tretiu penaltu v stretnutí premenila panamská hráčka Pinzonová, preidala sa k nej aj Cedenová a konečný výsledok uzavrela Bechová. "Galský kohút" tak postupuje z najvššej priečky. Karibská krajina končí posledná.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform