Obhajkyne zdeptala 11 zákrokmi. Ešte nejdeme domov, vraví švédska hrdinka Mušovičová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajkyne zdeptala 11 zákrokmi. Ešte nejdeme domov, vraví švédska hrdinka Mušovičová

Mušovičová a Magdalena Erikssonová oslavujú postup do štvrťfinále.
Mušovičová a Magdalena Erikssonová oslavujú postup do štvrťfinále.Reuters
Švédska brankárka Zečira Mušovičová (27) sa stala hrdinkou, keď jej krajina v nedeľu porazila USA 5:4 na penalty a vyradila obhajkyne titulu z majstrovstiev sveta žien vo futbale.

Mušovičová udržala Škandinávky v zápase, keď v riadnom hracom čase a predĺžení predviedla 11 zákrokov, ktorými zdeptala Američanky a zabezpečila, že duel sa po 120 minútach skončil bezgólovou remízou.

"Nemám slov. Neviem, čo mám povedať, okrem toho, že som nesmierne hrdá na to, že sme vytrvali proti mimoriadne silným futbalistkám USA, ktoré nás tlačili 120 minút. Ešte nejdeme domov," uviedla Mušovičová.

Švédsko - USA 1:0 po penaltách

Mušovičová doviedla Švédsko k pamätnému víťazstvu.
Mušovičová doviedla Švédsko k pamätnému víťazstvu.Profimedia

Kapitánka Švédska Magdalena Erikssonová pochválila brankárku Chelsea v rozhovore pre rozhlasovú stanicu. "Zečira odohrala skvelý zápas. Držali sme sa, boli sme v hre - a potom sa môže stať čokoľvek. Myslím si, že to ukazuje charakter dievčat. Naša hra nefungovala, ale nevzdali sme sa, bojovali sme ďalej, veľmi dobre sme bránili náš priestor."

Víťaznú penaltu zaobstarala Lina Hurtigová. Hoci gólmanka USA Alyssa Naeherová jej strelu prv vyrazila, tak ju o okamih neskôr už nestihla definitívne skrotiť. To, že lopta bola plným objemom v bráne, musel potvrdiť systém VAR.

"Vyrazila to, ale ja som penaltu kopla so silnou spätnou rotáciou. Najprv som nevidela, či je lopta v bráne, ale moja reakcia bola, akoby tam skončila," skonštatovala Hurtigová pre švédske noviny Aftonbladet.

Severanky priznali, že čakanie v nich vyvolalo obrovskú nervozitu. "Povedala som Sofii (Jakobssonovej), že sa na to nemôžem pozerať. Mala som tvár na jej pleci," nechala sa počuť útočníčka Fridolina Rolfová. "Odpovedala mi, že sa musím pozerať. A potom sa to celé stalo špeciálnym okamihom, s večným čakaním na definitívny verdikt."

Švédsko si triumfom vyslúžilo miestenku vo štvrťfinále. Čeliť tam bude Japonsku, duel je na programe v piatok 11. augusta o 09:30.