Obrovská penaltová dráma v osemfinále, obhajkyne titulu končia na štíte Švédska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovská penaltová dráma v osemfinále, obhajkyne titulu končia na štíte Švédska

Aktualizované
Švédsko sa postaralo o obrovskú senzáciu.
Švédsko sa postaralo o obrovskú senzáciu.Profimedia
Po základných skupinách sa majstrovstvá sveta vo futbale žien prehupli do vyraďovacej fázy. Kto nakoniec dokráča k celkovému triumfu?

Holandsko - Juhoafrická republika 2:0

Po tom, ako Holanďanky vyhrali svoju skupinu E pred najväčšími favoritkami turnaja z USA, boli reprezentantky európskej krajiny jasnými ašpirantkami na postup cez Juhoafrickú republiku do štvrťfinále majstrovstiev sveta vo futbale.

Už v deviatej minúte začala napĺňať predpoklady Roordová, avšak pri pohľade na štatistiky prvého polčasu zistíme, že Afričanky boli minimálne vyrovnanými súperkami - aspoň čo sa očakávaných gólov (xG) týka - 1,09 verzus 0,95. Problémom bolo nevyužitie šancí outsidera, ktorý bol pri lopte minimálne, ale dokázal bleskovo udrieť.

Krátko po zmene strán navýšila Martensová náskok, len aby bol gól anulovaný pre ofsajd. Rovnaká hráčka sa predsa len tešila v 68. minúte, keď asistovala Beerensteynovej na poisťovací zásah. Viac sa toho nestalo, Holandsko po postupe vytvorilo prvú štvrťfinálovú dvojicu turnaja spoločne so Španielskom.

Juhoafričanky prekvapivo súperky prestrieľali.
Juhoafričanky prekvapivo súperky prestrieľali.StatsPerform

Švédsko - USA 1:0 po pen.

Američanky po nepresvedčivých výkonoch v skupine odohrali veľmi dobrý zápas, ale nedokázali dať ani jeden gól skvele chytajúcej Mušovičovej. Zuby si na nej lámala predovšetkým kapitánka Horanová, ktorá raz trafila aj brvno. Následne jej strelu zblízka gólmanka skvelým reflexívnym spôsobom vyrazila.

Vo veľkej možnosti neuspela ani Rodmanová. Duel tak cez predĺženie dokráčal až k penaltovému rozstrelu. V ňom sa žiadna hráčka nepomýlila do záveru tretej série, kedy Bjornová prestrelila bránu. Hneď na to rovnako pochodila Rapinoeová. Následne Blomqvistová nechala vyniknúť Naeherovú, lenže mladá Smithová takisto minula.

Po úspešnej rane Bennisovej dráma pokračovala. Gól dala i gólmanka Naeherová. O´Harová v siedmej sérii opečiatkovala žrď. Víťazný presný zásah zaznamenala Hurtigová. Naeherová jej strelu vystihla, po zákroku lopta padala do brány a aj keď ju vytesnila, tak už spoza čiary. Neskutočný záver vyradil obhajkyne titulu už v osemfinále. Švédky vo štvrťfinále narazia na Japonsko.

Švédsko senzačne postupuje medzi osem najlepších tímov MS žien.
Švédsko senzačne postupuje medzi osem najlepších tímov MS žien.Statsperform