Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postaviť sa k vypadnutiu čelom. My sme za to zodpovedné, reagujú Nemky po konci na MS

Nemecku vo štvrtok proti Južnej Kórei zlyhalo a na MS žien skončilo.
Nemecku vo štvrtok proti Južnej Kórei zlyhalo a na MS žien skončilo.Reuters
Trénerka Nemecka Martina Vossová-Tecklenburgová (55) požiadala o čas na analýzu príčin šokujúceho vypadnutia jej tímu z majstrovstiev sveta žien po štvrtkovej remíze 1:1 s Južnou Kóreou, ktorá znamenala pre dvojnásobné šampiónky vôbec prvé vypadnutie v skupinovej fáze.

Remíza napokon určila, že Nemky, ktoré potrebovali vyhrať v brisbanskom Lang Parku, aby si boli isté postupom, skončili v skupine H na treťom mieste za víťaznou Kolumbiou a prekvapením z Maroka po tom, čo africká krajina vyhrala v Perthe 1:0.

Nemecko získalo titul v rokoch 2003 a 2007, pričom pri svojich ôsmich predchádzajúcich vystúpeniach na turnaji nikdy nevypadlo skôr ako vo štvrťfinále. Teraz sa však pridalo k favoritkám z Brazílie a Kanady, ktoré sa budú musieť vrátiť domov predčasne.

"Na konci dňa sú vo futbale dôležité skóre a body. My sme ich nemali dosť," povedala Vossová-Tecklenburgová.

"Chceli sme vyhrať, nepodarilo sa nám to. A áno, samozrejme, mali sme šance, ale celkovo sme, bohužiaľ, nestrelili gól, ktorý by sme potrebovali. Na začiatku sme boli nervózne, prejavilo sa to. Práve preto sa Kórejská republika ujala vedenia. Nepostúpili sme zo skupiny a musíme sa s tým vyrovnať. Nehrali sme našu hru tak, ako sme chceli."

Ani štyri góly Poppovej nepomohli Nemecku k postupu zo skupiny.
Ani štyri góly Poppovej nepomohli Nemecku k postupu zo skupiny.StatsPerform, AFP

Kórejčanky dominovali hneď z úvodu. Strelu Casey Phairovej z druhej minúty vytlačila brankárka Merle Frohmsová na tyč, kým Cho So-hyun o štyri minúty neskôr chladnokrvným zakončením z prvej dostala svoj tím do vedenia.

Alexandra Poppová tri minúty pred prestávkou hlavičkou vyrovnala, ale napriek všetkej snahe sa Európankám nepodarilo streliť rozhodujúci zásah. Poppovej druhý gól bol odvolaný pre ofsajd a ďalšia koncovka trafila brvno.

"Dostali sme sa do šancí, snažili sme sa. My sme za to zodpovedné. Potrebujem však trochu času na analýzu a diskusiu. Potrebujeme všetko analyzovať, pozrieť sa späť na zápasy a musíme to urobiť ako tím. Musíme vymyslieť, ako sa posunieme do budúcnosti. Z pohľadu histórie je to zlý výsledok," priznala Vossová-Tecklenburgová.

"Musíme sa k tomu postaviť čelom, nie je možné o tom iba hovoriť a zahmlievať to. Znamená to, že o tom, čo sa stalo, musíme veľmi konštruktívne a produktívne diskutovať vo všetkých oblastiach. A to aj urobíme," uzavrela 55-ročná trénerka.