Renard po remíze s Jamajkou nepanikári: Dali nám zabrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Renard po remíze s Jamajkou nepanikári: Dali nám zabrať

Tréner Francúzok Renard sa remízou s Jamajkou nenechal vykoľajiť.
Tréner Francúzok Renard sa remízou s Jamajkou nenechal vykoľajiť.Profimedia
Tréner Hervé Renard (54) uviedol, že nie je dôvod na paniku. Jeho francúzsky celok prekvapivo remizoval s Jamajčankami v úvodnom dueli svetového šampionátu žien.

Francúzky vyhrali doteraz svoj prvý zápas v každej z ostatných troch účastí na záverečnom turnaji. Dokonca bez inkasovaného gólu. Nedostali ho ani v nedeľu, no presadiť sa nedokázali ani ony. Prekvapil ich 43. tím rebríčka - Jamajka. Outsider získal vôbec prvý bod na MS.

"Myslím, že nám dali poriadne zabrať. Na druhej strane, po remíze v prvých dvoch zápasoch som už vlastne bol pri víťazstve turnaja. Nemyslím si, že by sme mali predbiehať. Bolo veľa tímov, ktoré začínali s fanfárami, a keď prišlo finále, už ich nebolo. Iné sa možno rozbiehajú pomaly," hodnotil Renard úvodnú remízu.

Na to, že zaváhanie na začiatku majstrovstiev sveta neznamená katastrofu, má skúsený kormidelník prakticky čerstvú spomienku. V Katare dokázal v otváracom skupinovom vystúpení zdolať so Saudskou Arábiou neskorších šampiónov Argentínu.

"Je normálne, že sa pozeráte na negatíva a zápory, ale osobne sa zameriam iba na pozitíva," povedal Renard. Je iba druhý lodivod, ktorý viedol tím na MS mužov i žien.

"Musíme si zachovať chladnú hlavu. Plne verím svojim dievčatám a takto mám tendenciu fungovať. Celkovo sa posunieme vpred a sme na správnej ceste," prízvukoval novinárom.

Jamajčanka Vyan Sampsonová v súboji s Francúzkou Wendiem Renardovou
Jamajčanka Vyan Sampsonová v súboji s Francúzkou Wendiem RenardovouReuters

Francúzsko na štadióne v Sydney nastúpilo bez dvoch zranených hráčok - ľavej krídelníčky Selmy Bachovej a obrankyne Elisy De Almeidovej. Ich ďalší súboj je na programe v Brisbane proti Brazílii, ďalšiemu ťažkému súperovi v skupine F.

"Musíme dať hlavy hore. Držať si vysoké sebavedomie. Chýbalo nám niekoľko hráčok, ale dokázali sme sa s tým vyrovnať. Dôležité je, aby sme si udržali úroveň hry, akú sme mali v nedeľu najmä v druhom polčase. Budeme sa snažiť o to, prečo sme sem prišli," uzavrel Hervé Renard.

Francúzsko - Jamajka 0:0