Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Skupina A sa na MS žien poriadne zamotala, historické víťazstvo pre Filipíny

Aktualizované
Filipínky sa tešia z historického úspechu.
Filipínky sa tešia z historického úspechu.TASR
Ženský reprezentačný výber Kolumbie si na úvod svetového šampionátu poradil s protivníčkami z Južnej Kórey. O všetkom dôležitom sa rozhodlo počas deviatich minút. Nový Zéland mohol v predstihu postúpiť, ale prekvapivo prehral s Filipínami.

H-skupina

Kolumbia - Južná Kórea 2:0 (2:0)

Svoj prvý zápas majstrovstviev sveta majú za sebou už aj posledné dva tímy, ktoré sú v osudí. Vo väčšine podstatných štatistík dominovali Kolumbijčanky. Prevahu najlepšie potvrdili od 30. do 39. minúty, keď sa im podarilo dvakrát skórovať.

Otvárací a zároveň aj víťazný zásah zaknihovala z pokutového kopu skúsená Catalina Usmeová. Onedlho na svoju kolegyňu gólovo nadviazala len 18-ročná Linda Caicedová, pre ktorú to bol debut na scéne MS. Druhý polčas sa do zápisov dostal iba vďaka striedaniam.

Štatistiky duelu Kolumbia - Južná Kórea
Štatistiky duelu Kolumbia - Južná KóreaStatsperform

A-skupina

Nový Zéland - Filipíny 0:1 (0:1)

Domáci Nový Zéland v prvom zápase MS výrazne prekvapil, keďže jeho hráčky porazili Nórsko a získali tri body. V druhom stretnutí už boli favoritkami a mohli si v predstihu zabezpečiť nečakaný postup. Veci ale nedopadli podľa plánu českej trénerky Jitky Klimkovej.

Filipíny vo svojom druhom dueli v histórii svetových šampionátov zaknihovali historické víťazstvo a zároveň aj prvý gól, o ktorý sa v 24. minúte postarala Boldenová. Po zmene strán za McDanielovou zvonila žrď, Wilkinsonová v jasnej šanci prestrelila a Handovej gól zrušil ofsajd.

Brankárka ázijského tímu v nadstavení fantasticky vytiahla pokus zblízka od Jaleovej. Skupina A sa teda poriadne zamotala, tri celky majú po tri body.

Nový Zéland dominoval všetkým štatistikám, ale prehral.
Nový Zéland dominoval všetkým štatistikám, ale prehral.Statsperform

Švajčiarsko - Nórsko 0:0

Zamotanú situáciu v skupine A veľmi nerozuzlil zápas európskych tímov, pretože skončil nerozhodne. Nórky boli strelecky aktívnejšie aj nebezpečnejšie, lenže ani v druhom stretnutí na svetovom šampionáte sa im nepodarilo streliť gól a to znamená, že ostávajú s bodom posledné. Švajčiarky sú prvé so štyrmi, dvojica Nový Zéland - Filipíny ich získali zhodne po tri.

Nórky boli aktívnejšie, ale ich nemohúcnosť streliť gól trvá.
Nórky boli aktívnejšie, ale ich nemohúcnosť streliť gól trvá.Statsperform