Švédky proti Juhoafrickej republike odvrátili senzáciu, Jamajka získala bod od Francúzska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švédky proti Juhoafrickej republike odvrátili senzáciu, Jamajka získala bod od Francúzska

Aktualizované
Juhoafrická republika bola blízko k senzácii, ale Švédky ju nedopustili.
Juhoafrická republika bola blízko k senzácii, ale Švédky ju nedopustili.Profimedia
Futbalistky Švédska vstúpili úspešne do bojov v základnej skupine G na MS žien, ale proti Juhoafrickej republike museli otáčať výsledok. V skupine E porazilo Holandsko hráčky Portugalska.

G-skupina

Švédsko - Juhoafrická republika 2:1 (0:0)

Favorizované Švédsko bolo aktívnejšie počas celého priebehu stretnutia, lenže dlho nedokázalo proti pozorne brániacemu súperovi streliť gól. Navyše inkasovalo, pretože Juhoafrickú republiku poslala do prekvapivého vedenia hneď na úvod druhého dejstva Magaiová.

Škandinávsky tím vďaka Rolfovej vyrovnal po necelých dvadsiatich minút. Keď sa už zdalo, že sa body budú deliť, tak si na center sprava najlepšie naskočila Ilestedtová - hlavičkou odvrátila nepríjemné prekvapenie, ktoré už čakalo na "Tre Kronor".

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

E-skupina

Holandsko - Portugalsko 1:0 (1:0)

Herne síce bol zápas pomerne vyrovnaný, ale Portugalsko si nedokázalo vypracovať zakončenia a na prvú strelu čakalo až do záveru. Holanďanky udreli už na začiatku, kedy sa presadila van der Gragtová a ako sa neskôr ukázalo, išlo o víťazný presný zásah stretnutia.

Portugalčanky po zmene strán pridali, no nestačilo to. "Oranjes" majú v skupine E tri body, rovnako ako prvé USA, zatiaľ čo Portugalsko a ani Vietnam vo svjich prvých vystúpeniach nebodovali.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

F-skupina

Francúzsko - Jamajka 0:0

Jamajka prvýkrát v histórii bodovala na MS žien. Na Francúzky sa dobre pripravila a remizovala. Nič na tom nezmenila ani červená karta, ktorú v závere videla Shawová. Favorit nenaplnil papierové očakávania a ťažko sa dostával cez veľmi dobre fungujúcu defenzívu karibskému mužstva.

Tréner Hervé Renard tak na lavičke "galského kohúta" nezažil taký úspešný vstup do svetového šampionátu ako minulý rok na mužskom Mundiale, kedy jeho Saudská Arábia porazila Argentínu. V druhom zápase skupiny F sa v pondelok stretne Brazília proti Paname.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Statsperform