Švédky rýchlo sfúkli Taliansko, Jamajka sa o postup pobije s Brazíliou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švédky rýchlo sfúkli Taliansko, Jamajka sa o postup pobije s Brazíliou

Aktualizované
Švédsko si poľahky zaistilo prienik šampionátom.
Švédsko si poľahky zaistilo prienik šampionátom.Profimedia
Ženská futbalová reprezentácia Švédska si nečakane hladko poradila s protivníčkami z Apeninského polostrova. Po jednoznačnom víťazstve smeruje medzi 16 najlepších tímov majstrovstiev sveta. Francúzsko v dôležitom dueli zdolalo Brazíliu, ktorú čaká boj s Jamajkou.

Skupina G

Švédsko - Taliansko 5:0 (3:0)

V strete dvoch trojbodových tímov bol v hre okrem postu lídra tabuľky aj postup do osemfinále šampionátu. Chlieb sa výrazne začal lámať od 39. minúty, keď Severanky predviedli trojgólovú šesťminútovku. Taliankam zasadili nepríjemný direkt a do šatne si brali slušný náskok.

Do ďalšej polovice súboja vstúpili podobným štýlom a v 50. minúte vyhrávali už 4:0. Svojím druhým zásahom sa o to postarala Amanda Ilestedtová, futbalistka parížskeho Saint-Germain. Na ďalšiu presnú ranu sa čakalo až do šiestej minúty nadstaveného času. Opäť prišla zo švédskej produkcie a znamenala pečatenie konečného rezultátu.

Štatistiky duelu Švédsko - Taliansko
Štatistiky duelu Švédsko - TalianskoFlashscore

Skupina F

Francúzsko - Brazília 2:1 (1:0)

Tímy zvučných mien si na MS odkrútili svoje druhé vystúpenia. Viac ako 49-tisíc divákov na štadióne v Brisbane sledovalo vyrovnanú bitku. O čosi aktívnejšie boli počas celého priebehu Francúzky, ich prvá odmena prišla v 17. minúte. Skóre otvorila Eugenie Le Sommerová a určila polčasový výsledok.

Z druhého časti ubehlo iba 13 minút a na tabuli už svietilo 1:1 - vyrovnanie zabezpečila Debinha. Pomaly sa začalo schyľovať k deľbe bodov. Po rohovom kope si však kapitánka Wendie Renardová našla potriebný priestor a hlavou presne zakončila. Ako správna líderka dopriala svojmu výberu vedenie, ktoré futbalistky z krajiny galského kohúta udržali. Po prekvapivej remíze s Jamajkou tak zaknihovali cenný triumf nad Brazíliou.

Štatistiky duelu Francúzsko - Brazília
Štatistiky duelu Francúzsko - BrazíliaFlashscore

Panama - Jamajka 0:1 (0:0)

Ďalší duel skupiny F bol bojom o udržanie si nádeje na postup. Proti sebe sa postavili tímy, ktoré na šampionáte ešte neskórovali. Kliatbu Jamajky prelomila Allyson Swabyová.

V 56. minúte stretnutia sa presadila po prihrávke Carterovej. Reprezentácia z pomedzia Južnej a Strednej Ameriky ale gólovo naďalej mlčala. Víťazný káder tak smeruje na druhé miesto tabuľky a o prienik do osemfinále sa pobije v priamom súboji s Brazíliou.

Štatistiky duelu Panama - Jamajka
Štatistiky duelu Panama - JamajkaFlashscore