Taliansko je odhodlané vyhnúť sa chybám z minulosti, hovorí Giuglianová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Taliansko je odhodlané vyhnúť sa chybám z minulosti, hovorí Giuglianová

Manuela Giuglianová oslavuje gól.
Manuela Giuglianová oslavuje gól.Reuters
Stredopoliarka Talianska Manuela Giuglianová (25) tvrdí, že ak sa chce jej tím dostať na tohtoročných majstrovstvách sveta vo futbale žien ďaleko, musí sa vyhnúť chybám z minulosti.

Giuglianová zohrala kľúčovú úlohu pri talianskom postupe na majstrovstvách sveta 2019 vo Francúzsku, kde sa dostali do štvrťfinále, v ktorom prehrali s Holandskom 0:2. Na majstrovstvách Európy 2022 v Anglicku vypadli už v skupinovej fáze, keď s jedným bodom skončili na konci tabuľky.

"Verím, že skúsenosť z Eura nám pomohla pochopiť, aké dôležité je mať jednotný tím, v ktorom sa musíme zakaždým pokúsiť priniesť niečo navyše, čo sa nám možno na ME nepodarilo," povedala v rozhovore na webovej stránke FIFA.

"Myslím si, že očakávania boli iné a my sme ich nedokázali naplniť. Neboli sme tým istým tímom, akým sme boli vo Francúzsku. Teraz ideme hrať druhé majstrovstvá sveta a skúsenosti, ktoré sme získali, si vezmeme so sebou," doplnila. 

Giuglianová verí, že súdržnosť medzi hráčkami je pre dosiahnutie úspechu kľúčová.

"Sila spočíva v tom, že zostaneme spolu a pôjdeme na MS po všetkom úsilí, ktoré sme doteraz vynaložili na to, aby sme túto nádhernú súťaž dosiahli. Predovšetkým chcem byť úprimná a ísť tam s úsmevom na tvári," dodala v rozhovore.

Deviate majstrovstvá sveta žien hostí Nový Zéland a Austrália. Talianky začnú svoje ťaženie 24. júla proti Argentíne a následne sa v skupine G stretnú so Švédskom a Juhoafrickou republikou.