Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmení sa šuškanie na realitu? Pochettino by mal v najbližších dňoch prebrať národný tím USA

Očakáva sa, že Pochettino sa čoskoro stane trénerom USA.
Očakáva sa, že Pochettino sa čoskoro stane trénerom USA.@ChelseaFC
V Chelsea sa nepresadil, jeho návrat do Londýna bol trpký. Mauricio Pochettino (52) však neostane na voľnej nohe dlho, keďže jeho meno je spájané s americkou reprezentáciou. Jedna z hostiteľských krajín budúcich majstrovstiev sveta bude chcieť na turnaji zanechať dobrý dojem a tamojší zväz verí, že argentínsky stratég je správnou voľbou.

Futbal za veľkou mlákou je v posledných rokoch na vzostupe a dôkazom nie je len tamojšia MLS. Najobľúbenejší šport na svete sa presadzuje aj na školách a teší sa čoraz väčšej obľube verejnosti. Svoje ovocie prináša aj práca s mládežou, keď mnohí hráči národného tímu odchádzajú hrať do európskych klubov.

Americká futbalová asociácia sa rozhodla urobiť ďalší krok k ešte väčšiemu pozdvihnutiu futbalu v krajine. Preto má byť najbližších dňoch vymenovaný za hlavného trénera národného tímu Mauricio Pochettino, ktorý nahradí Mikeyho Varasa.

Súčasný tréner ešte povedie tím v priateľských zápasoch proti Kanade a Novému Zélandu, po ktorých by mal odovzdať žezlo Pochettinovi, ktorý by mal oba zápasy sledovať z tribúny a získať prvé poznatky o svojom novom tíme.

O angažovaní Argentínčana, ktorý ešte nikdy neviedol reprezentačný káder, sa začalo rozprávať už v polovici augusta. Vo svojej kariére postupne pôsobil ako kouč Espanyolu, Southamptonu, Tottenhamu, Paríža Saint-Germain a Chelsea. Na lavičke londýnskeho klubu ho v závere minulej sezóny nahradil Talian Enzo Maresca. Pochettino má teraz viesť výber USA, s ktorého vedením sa už dohodol na osobných podmienkach.

USA - Kanada (nedeľa, 1:00)