Chorváti či Angličania v príprave pred Eurom nezaváhali, Nemci s remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chorváti či Angličania v príprave pred Eurom nezaváhali, Nemci s remízou

Chorvátsko skórovalo trikrát.
Chorvátsko skórovalo trikrát.AFP
Futbalisti Chorvátska zdolali v prípravnom zápase pred majstrovstvami Európy Severné Macedónsko 3:0. Lovro Majer (26) strelil dva góly víťazov. Škótsko, ďalší účastník Eura, si na neutrálnej pôde v Portugalsku poradilo s Gibraltárom 2:0. Angličania uspeli rozdielom triedy v Newcastli s Bosnou a Hercegovinou 3:0. Víťazne neobišli Nemci. Hostiteľská krajina záverečného šampionátu remizovala bez gólov s Ukrajinou.

Chorvátsko - Severné Macedónsko 3:0

Chorváti v Rijeke rozhodli ešte pred prestávkou. Majer najprv skóroval z priameho kopu a potom v závere prvého polčasu korunoval úspešnú kombináciu. Stredopoliar Wolfsburgu má na konte 30 medzištátnych zápasov a osem gólov. Stredopoliar Manchestru City Mateo Kovačič odohral svoj 100. reprezentačný duel. V druhom dejstve uzavrel skóre Marco PašaličChorvátsko sa v silne obsadenej skupine B stretne so Španielskom, Albánskom a Talianskom.

Anglicko - Bosna a Hercegovina 3:0

Angličania síce mali od úvodu prevahu, ale v prvom dejstve sa presadiť nedokázali. Z troch striel do priestoru troch žrdí nevyťažili vytúžený zásah. Až krátko po hodine hry otvoril skóre z pokutového kopu Cole Palmer. V 22 rokoch premenil desiatu penaltu. Mimochodom, pri svojom reprezentačnom debute v rámci základnej zostavy sa radoval z premiérového gólu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Dominancia Albiónu pokračovala a v záverečnej päťminútovke potešili zverenci trénera Southgatea svojich priaznivcov v St. James´s Parku ďalšími dvomi zásahmi. Skóroval Trent Alexander-Arnold a rezultát pečatil Harry Kane. Pre kanoniera Bavorov to bol v 90 dueli za národný tím 63 gól. 

Nemecko - Ukrajina 0:0

Nagelsmannova družina v Norimbergu prestrieľala Ukrajinu 26:7, ale napriek tomu medzi tri žrde smerovalo päť striel a z nich ani jedna za chrbát brankára Trubina. Nemci tak po dvoch marcových víťazstvách odštartovali záverečnú fázy prípravy na domáci európsky šampionát bezgólovou remízou.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Ďalšie výsledky: 

Albánsko - Lichtenštajnsko 3:0

Škótsko - Gibraltár 3:0