Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťjednotka s dvomi nováčikmi v tíme. Kentoš verí v ďalší progres, teší sa na Maďarov

Slováci sa pripravujú na domáce EURO 2025.
Slováci sa pripravujú na domáce EURO 2025.TASR / Lukáš Grinaj
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa pripravuje na prvé dva prípravné zápasy v sezóne 2024/25. Mužstvo trénera Jaroslava Kentoša (50) čaká najprv 5. septembra stretnutie s Maďarskom v Budapešti. O päť dní neskôr si tím zmeria sily v cyperskom Achnase s rovesníkmi z Bieloruska.

Nedeľňajší zraz v dôsledku klubových povinností stihla iba časť z 24-členného kádra. Na druhý deň bol už tím kompletný, keď ako posledný prišiel útočník Roman Čerepkai a realizačný tím informoval o dobrom zdravotnom stave všetkých prítomných.

V nominácii figurujú dvaja nováčikovia. Jedným z nich je aj najmladší hráč, stále len 18-ročný Tadeáš Hájovský z AS Trenčín. Druhým je legionár z poľského Górniku Leczna Branislav Spáčil.

"Stále deklarujeme, že náš káder nie je uzavretý. Sme len radi, že nám vyskakujú ďalší mladí hráči s dobrou výkonnosťou. V tomto prípade to boli Hájovský a Spáčil. Je to aj odkaz pre ďalších. Ak budú mať dobrú výkonnosť a budú lepší ako tí, ktorí boli v kádri, tak majú dvere do nášho tímu otvorené," uviedol Kentoš pre oficiálny portál futbalsfz.sk.

Kentoš verí v silu nominovaných hráčov.
Kentoš verí v silu nominovaných hráčov.TASR / Lukáš Grinaj

Prvý super je mužstvu známy aj z relatívne nedávneho vzájomného zápasu. Dvadsaťjednotka sa naposledy stretla s Maďarskom pred rokom v júni, keď na domácej pôde v Trnave prehrala 0:1. "Zmenili trénera, trochu pozmenili aj rozostavenie, v ktorom hrávajú. Na túto konfrontáciu sa teším. Maďarsko je dobrý tím, ktorý predvádza kvalitný futbal," povedal hlavný kouč a vyjadril sa aj k ďalšiemu súperovi:

"Pre Bielorusov je typické, že hrajú priamočiary futbal a striedajú rôzne rozostavenia. Nemožno vylúčiť, že tím bude zložený aj z mladších hráčov, ktorých budú skúšať smerom do ďalšieho kvalifikačného cyklu. Budeme sa koncentrovať na naše zásady hry a verím, že sa aj počas tohto zrazu znova posunieme smerom dopredu."

Program zápasov reprezentácie Slovenska do 21 rokov.
Program zápasov reprezentácie Slovenska do 21 rokov.Flashscore

Dvadsaťjednotka sa počas septembra pokúsi odčiniť nevydarený júnový asociačný termín, počas ktorého síce Azerbajdžan zdolala 3:2, no v druhom zápase v Senci podľahla Moldavsku 0:1 a pripísala si prvú prehru v kalendárnom roku 2024. Hráči sa musia popasovať aj s horúcim počasím. Iné pritom nemožno očakávať ani v Budapešti či na Cypre.

"Počasiu budeme v rámci našich možností prispôsobovať časy tréningových jednotiek, aby sme ušetrili hráčov a netrénovali vo vysokých teplotách. Pripravení sú aj naši fyzioterapeuti, ktorí majú na starosti pitný režim. Neobávam sa teda, že by s tým mal byť nejaký veľký problém," dodal Kentoš. Obe stretnutia sú prípravou na budúcoročný európsky šampionát, ktorý sa bude konať na Slovensku.