Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvadsaťjednotka v októbri v Nitre a Dunajskej Strede, Kentoš urobil tri zmeny

Reprezentanti do 21 rokov sa predstavia svojim fanúšikom v Nitre a Dunajskej Strede.
Reprezentanti do 21 rokov sa predstavia svojim fanúšikom v Nitre a Dunajskej Strede.TASR - Lukáš Grinaj
Trénerský štáb slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov oznámil nomináciu na dva októbrové medzištátne zápasy. Zverenci trénera Jaroslava Kentoša (50) sa najprv stretnú 11. októbra v Nitre s rovesníkmi z Grécka a o štyri dni neskôr sa konfrontujú s Walesom v Dunajskej Strede.

Realizačný tím nominoval na dvojzápas 24-členný káder. V porovnaní so septembrovým, ktorý odohral stretnutia s Maďarskom a Bieloruskom, prišlo k trom zmenám. "Pri tvorbe nominácie sme nadviazali na káder, ktorý sme mali k dispozícii v septembri. Dve zmeny sme spravili na stopérskej pozícii. Mareka Ujlakyho sme plánovali nominovať aj na septembrovú akciu, no pre zdravotné problémy sme ho povolať napokon nemohli."

Najbližší program sokolíkov.
Najbližší program sokolíkov.Flashscore

"Teraz je už zdravotne fit, hráva pravidelne v Trnave a pozvanie si za svoje výkony zaslúži. Sebastián Kóša má už za sebou štarty v reprezentačnom áčku. V septembri dostal po dohode s trénerom Calzonom voľno z dôvodu aklimatizácie v novom pôsobisku, keďže počas leta prestúpil z Trnavy do Zaragozy. Teraz sa Sebastián pripojí k nám," povedal asistent trénera Tibor Goljan pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Treťou zmenou je nominácia útočníka Adam Grigera, ktorý sa do reprezentácie vracia po takmer roku. Naposledy dostal pozvánku ešte v novembri 2023 na dvojzápas proti Chorvátsku a Česku. "Adam Griger je na hosťovaní v Hradci Králové, za ktoré už stihol odohrať dva ligové zápasy. Hneď v prvom dueli strelil aj gól. Síce dva zápasy nie sú veľa, no chceme mu dať priestor a vidieť ho v akcii," povedal Goljan.

Ostatné rezultáty.
Ostatné rezultáty.Flashscore

Trénerský štáb nemohol zo zdravotných dôvodov počítať s Jánom Murgašom, ktorý absentoval už aj na septembrovom zraze. "Okrem neho chýba aj Filip Mielke, ten má taktiež zdravotné problémy a k dispozícii nebude niekoľko týždňov. Ostatní hráči sú však zdravotne fit," dodal asistent trénera.

Nominácia na dve medzištátne stretnutia proti Grécku a Walesu:

Brankári: Ľubomír Belko (MŠK Žilina), Tomáš Frühwald (Bohemians Praha 1905), Adam Danko (FK Železiarne Podbrezová)

Obrancovia: Samuel Kopásek (MŠK Žilina), Nicolas Šikula (MFK Dukla Banská Bystrica), Jakub Jakubko (FC Košice), Sebastián Kóša (Real Zaragoza), Dominik Javorček (Holstein Kiel), Marek Ujlaky (FC Spartak Trnava), Alexander Selecký (MFK Ružomberok)

Stredopoliari: Martin Šviderský (UD Almería), Sebastián Nebyla (FK Jablonec), Adam Tučný (MFK Ružomberok), Artur Gajdoš (ŠK Slovan Bratislava), Mário Sauer (MŠK Žilina), Tadeáš Hájovský (AS Trenčín)

Útočníci: Adrián Kaprálik (MŠK Žilina), Branislav Spáčil (Górnik Leczna), Nino Marcelli (ŠK Slovan Bratislava), Dominik Veselovský (MFK Dukla Banská Bystrica), Adam Griger (FC Hradec Králové), Roman Čerepkai (FK Teplice), Timotej Jambor (FC Rapid Bukurešť), Dominik Hollý (FK Jablonec)

Náhradníci:

Brankári: Jakub Surovčík (AC Sparta Praha), Matúš Sláviček (AS Trenčín), Dominik Ťapaj (MFK Ružomberok), Adam Hrdina (ŠK Slovan Bratislava)

Obrancovia: Martin Gomola (MFK Ružomberok), Tobiáš Diviš (KFC Komárno), Damián Kachút (FC ŠTK 1914 Šamorín), Samuel Bagín (AS Trenčín), Oliver Klimpl (MFK Dukla Banská Bystrica), Tomáš Jaššo (MŠK Žilina), Matúš Capko (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Patrik Leitner (MFK Chrudim), Šimon Mičuda (FC Zbrojovka Brno), Timotej Hranica (MŠK Žilina)

Stredopoliari: Máté Szolgai (MFK Ružomberok), Fares Shudeiwa (MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Peter Juritka (FK Železiarne Podbrezová), Adam Horvát (FK Pohronie), Matej Riznič (FC Petržalka)

Útočníci: Martin Mišovič (ŠK Slovan Bratislava), Adam Gaži (MFK Skalica), Adam Hanes (MFK Dukla Banská Bystrica), Viktor Sliacky (KFC Komárno), Zoran Záhradník (FC ŠTK 1914 Šamorín), Andy Masaryk (FK Pohronie), Vincent Chyla (FK Železiarne Podbrezová)