Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojgólový Marcelli nasmeroval dvadsaťjednotku za triumfom proti Azerbajdžanu

Archívna snímka hráčov Slovenska do 21 rokov po strelenom góle.
Archívna snímka hráčov Slovenska do 21 rokov po strelenom góle.TASR
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase v Senci s rovesníkmi z Azerbajdžanu 3:2. K triumfu ich nasmeroval dvoma gólmi v prvom polčase krídelník Nino Marcelli (19). Mužstvo trénera Jaroslava Kentoša (50) čaká budúci utorok ďalší duel proti Moldavsku.

Slovensko U21 - Azerbajdžan U21 3:2

Slováci mali v prvom dejstve od úvodu hru pod kontrolou. Hostia síce bránili v pätici a zatiahnutí v bloku, no slovenskí mladíci sa dokázali dostávať do priameho ohrozenia brány. Už v tretej minúte preukázal individuálnu kvalitu Marcelli, ktorý sa zbavil troch hráčov, ale jeho strela nemala potrebnú presnosť. Krídelník Slovana Bratislava si všetko vynahradil v ďalšom priebehu prvého polčasu. Najskôr v 20. minúte napodobnil svoj prienik z úvodu a strelou k žrdi otvoril skóre. O sedem minút neskôr zužitkoval narážačku na hranici šestnástky a opäť prekonal Imanova - 2:0.

Základné zostavy.
Základné zostavy.Flashscore

Po zmene strán vymenil tréner Kentoš všetkých hráčov v poli, na ihrisku zostal iba brankár Frühwald. Slováci prešli na ofenzívnejšie rozostavenie 3-4-3. Azberbajdžan dokázal v 70. minúte využiť väčší priestor na krídle a po centri Ahmadova sa hlavičkou presadil Abdullajev - 2:1. Tento stav však platil iba necelé dve minúty, keďže dvojgólové vedenie vrátil domácim Sauer. Sokolíci si nedali pozor v závere na brejk súpera a po nábehu za obranu sa ešte presadil striedajúci Saljanskij. Kentošovci nadviazali na marcový asociačný termín, v ktorom prekvapivo zvíťazili na pôde Španielska (2:0) a zdolali aj Maltu (4:1).