Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Javorček po vyše roku opäť proti Maďarom, tentoraz už ako hráč bundesligistu

Javorček počas posledného merania síl s Maďarskom v júni 2023.
Javorček počas posledného merania síl s Maďarskom v júni 2023.TASR/Profimedia
Už stálicou slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov je krajný obranca Dominik Javorček. Dvadsaťjedenročný odchovanec Žiliny, ktorý koncom augusta odišiel z MŠK na hosťovanie do bundesligového tímu Holstein Kiel, figuruje v nominácii Jaroslava Kentoša na prvé dva prípravné zápasy v sezóne 2024/25.

Slovákov čaká najskôr 5. septembra stretnutie s Maďarskom v Budapešti. O päť dní neskôr si slovenskí mladíci zmerajú sily v cyperskom Achnase s rovesníkmi z Bieloruska.

"Tak ako každý jeden medzinárodný zápas, bude to aj tentoraz veľmi náročné a ťažké. Máme však dobrý tím, dobre sa na tieto duely pripravíme a verím, že ich zvládneme aj výsledkovo,“ uviedol Javorček pre oficiálny web SFZ.

Prvý super je sokolíkom známy aj z relatívne nedávneho vzájomného merania síl. Dvadsaťjednotka sa naposledy stretla s Maďarskom pred rokom v júni, keď na domácej pôde v Trnave prehrala 0:1. Aktérom stretnutia bol aj Javorček, ktorý odohral 66 minút. 

"Samozrejme, ideme do zápasu s Maďarskom s tým, že ho chceme zvládnuť a vyhrať. Ako som však už povedal, bude to ťažký duel, na ktorý sa musíme dobre pripraviť a podať čo najlepší výkon, aby sme ho zvládli."

Posledné zápasy výberu Slovenska do 21 rokov.
Posledné zápasy výberu Slovenska do 21 rokov.Flashscore

Kalendárny rok 2024 sa vyvíjal pre reprezentáciu do 21 rokov dobre. Najcennejším úspechom bolo víťazstvo v marci v Jereze nad domácim Španielskom 2:0. Po troch víťazstvách však Slováci ešte v júni v Senci prehrali s Moldavskom 0:1.

"Zápas s Moldavskom sme si s trénermi zanalyzovali. Ukázali sme si, čo bolo zlé. Každú jednu situáciu musíme v ďalších dueloch zvládnuť lepšie ako proti Moldavsku,“ skonštatoval.

Dvadsaťjedenročný obranca bol jedným zo štrnástich hráčov, ktorí prišli na zraz do Šamorína už v nedeľu naobed. A to napriek tomu, že Žilinu ešte čakal zápas Niké ligy proti Slovanu. MŠK vyhrala na ihrisku úradujúceho majstra prekvapujúco vysoko 5:0. Počas uplynulého týždňa sa totiž spečatil Javorčekov presun do nemeckej Bundesligy. U nováčika Holstein Kiel bude pôsobiť do konca aktuálneho ročníka. 

"Agent sa mi pred zhruba dvomi týždňami ozval, že Kiel má o mňa záujem. Ja som na to reagoval pozitívne a nakoniec to vyšlo. Odmalička som mal sen dostať sa do jednej z piatich najlepších európskych súťaží. Teraz sa mi to podarilo a dúfam, že sa mi už čoskoro podarí pridať aj nejaké minúty v Bundeslige,“ dodal pre futbalsfz.sk.

Maďarsko - Slovensko (štvrtok, 17:45)