Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettinov víťazný debut s USA. Je to len prvý krok, upozorňuje skúsený tréner

Pochettino so svojimi kolegami na lavičke USA.
Pochettino so svojimi kolegami na lavičke USA.RONALD CORTES / GETTY IMAGES NORTH AMERICA/ Getty Images via AFP
Americká futbalová reprezentácia dopriala novému trénerovi Mauriciovi Pochettinovi (52) víťazný debut. V sobotňajšom prípravnom strete v Austine zdolala Panamu 2:0. Prvý triumf spoluorganizátorov nadchádzajúcich majstrovstiev sveta po štyroch zápasoch obstarali stredopoliar AC Miláno Yunus Musah (21) a Ricardo Pepi (21) z Eindhovenu.

USA - Panama 2:0

Pochettino, bývalý tréner Chelsea či Paríža St. Germain, prevzal v polovici septembra funkciu po dočasnom koučovi Mikeyovi Varasovi, ktorý sa tímu ujal po neúspešnom juhoamerickom šampionáte a konci Gregga Berhaltra. Ide už o ôsmeho šéfa lavičky, ktorého počas svojej reprezentačnej kariéry zažíva Christian Pulišič. V tejto štatistike sa mu nerovná žiadny hráč v histórii národného tímu. 

Pri svojom debute doviedol argentínsky lodivod svojich zverencov k úspechu proti Paname v odvete za prehru, ktorá prispela k vyradeniu Američanov z Copa América po základnej skupinovej fáze. V predchádzajúcich štyroch dueloch si USA pripísali len jednu remízu proti Novému Zélandu.

"Mám z toho výborný pocit. Bol to pre nás veľmi, veľmi ťažký zápas. Všetko smerujeme k majstrovstvám sveta v roku 2026, ale sme spokojní, pretože sme podali solídny a profesionálny výkon a veľmi dobre sme bojovali. Je to však len prvý krok," zdôraznil 52-ročný Argentínčan, ktorý v minulosti trénoval aj Espanyol, Southampton či Tottenham. S PSG získal titul v roku 2022.

Američania budú mať ďalšiu príležitosť ukázať svoj pokrok v utorok, keď sa v Guadalajare stretnú s tradičnými rivalmi z Mexika. Pochettino má zmluvu do majstrovstiev sveta 2026, ktoré bude hostiť aj Kanada a práve Mexiko. Pri nástupe do funkcie mu americký zväz povedal, že minimálnym cieľom na majstrovstvách sveta bude štvrťfinále.