Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prestrelka Portugalska s Fínmi, Taliani bez gólov s Tureckom a Rumuni s Bulharmi

Portugalčania štyrmi gólmi zdolali Fínov.
Portugalčania štyrmi gólmi zdolali Fínov.AFP
Portugalsko, ktoré bude o dva týždne úvodným súperom Česka v základnej skupine majstrovstiev Európy v Nemecku, zdolalo Fínsko 4:2. Dvomi zásahmi sa blysol Bruno Fernandes (29). Naopak, talianski futbalisti sa rozišli s tureckými po bezgólovej remíze. Maďari podľahli Írom 1:2 a premiérovo od 29. septembra 2022 pocítili príchuť prehry. Ich neporaziteľnosť sa zastavila na štrnástich dueloch.

Portugalsko - Fínsko 4:2

Majstri Európy z roku 2016 si vypracovali trojgólový náskok vďaka gólom Rubena Diasa, Dioga Jotu z penalty a Fernandesa. Záver zápasu zdramatizoval fínsky útočník Teemu Pukki, ktorý skóroval dvakrát v priebehu piatich minút, ale stredopoliar Fernandes v 84. minúte opäť poistil víťazstvo Portugalska.

Prevaha bola jasne na strane favorita.
Prevaha bola jasne na strane favorita.Flashscore

Cristiano Ronaldo v nominácii nefiguroval. Tréner Roberto Martínez dal päťnásobnému držiteľovi Zlatej lopty týždeň voľna, keďže jeho sezóna v Saudskej Arábii sa skončila až 31. mája. Česi otvoria EURO súbojom práve proti Portugalcom 18. júna v Lipsku.

Taliansko - Turecko 0:0

Talianom sa rozpadá pred štartom Eura defenzíva. Acerbi z nej vypadol pre zranenie a zakrátko ho nasledoval aj Scalvini. V prvom meraní síl fanúšikovia v Bologni presný zásah nevideli. Taliansky tréner na lavičke Turecka vyrukoval s defenzívnou taktikou. Najväčšiu príležitosť mal v poslednej nadstavenej minúte prvého polčasu domáci Cristante, ale hlavičkoval do žrde. Úradujúci majstri Európy v generálke bude súperom vyzvú Bosnu a Hercegovinu (9. júna).

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Turci sa ešte pred štartom šampionátu stretnú o deň neskôr s Poľskom. Zaobísť sa budú musieť, pravdepodobne, bez obrancu Kabaku, pretože si poranil koleno a z trávnika ho odnášali na nosidlách. Pridal sa tak na zoznam k Söyüncüovi a útočníkovi Ünalovi. 

Rumunsko - Bulharsko 0:0

Futbalisti Rumunska remizovali s Bulharskom. Súboj na Národnom štadióne v Bukurešti priniesol minimum šancí na oboch stranách. Najväčšiu mali domáci v 51. minúte, pokutový kop Dennisa Mana však zlikvidoval bulharský brankár. Na šampionáte budú Rumuni tretím súperom Slovenska v skupinovej fáze, ich vzájomný duel je na programe 26. júna vo Frankfurte. Okrem nich sú účastníci E-skupiny aj Belgicko a Ukrajina.

Remíza Rumunska pohľadom štatistík.
Remíza Rumunska pohľadom štatistík.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Írsko - Maďarsko 2:1

Rakúsko - Srbsko 2:1

Švajčiarsko - Estónsko 4:0

Slovinsko - Arménsko 2:1