Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trápenie Nemcov pokračuje. Čaká nás neuveriteľné množstvo práce, vraví Nagelsmann

Nagelsmann nezažíva na lavičke Nemecka najlepší štart.
Nagelsmann nezažíva na lavičke Nemecka najlepší štart.Profimedia
Nemeckí futbalisti majú šesť mesiacov pred domácimi majstrovstvami Európy značné množstvo práce. Vyhlásil to reprezentačný tréner Julian Nagelsmann (36), ktorého zverenci prehrali oba novembrové prípravné zápasy. Po štvrtkovej domácej prehre 2:3 s Tureckom neuspeli v utorok ani v Rakúsku.

O víťazstve domácich 2:0 vo Viedni rozhodli góly SabitzeraBaumgartnera. Hostia strávili takmer celý druhý polčas v oslabení bez suspendovaného Leroya Saného. "Nehráme s ľahkosťou. Na každom poste musíme odviesť neuveriteľné množstvo práce. Túto situáciu je potrebné akceptovať," povedal Nagelsmann pre televíziu ZDF.

Spomínaný Sané dostal v 49. minúte duelu červenú kartu za to, že v súboji s Phillipe Mwenom oplácal a súpera strhol k zemi. Dvadsaťsedemročný ofenzívny hráč Bayernu Mníchov bol vylúčený prvýkrát vo svojom 402. profesionálnom zápase. Sanemu hrozí trojzápasový zákaz činnosti.

"Leroy sa ospravedlnil celému tímu. To, čo urobil Mwene, tiež nebolo správne, ale Leroy musí zachovať pokoj a vyhnúť sa takejto reakcii," vravel nemecký kormidelník.

Od septembra, keď sa Nagelsmann pripojil k štvornásobným majstrom sveta, sa mu nedarí. Nástupca prepusteného Hansiho Flicka má v štyroch súbojoch bilanciu jednej výhry, jednej remízy a dvoch prehier. Nemci z 11 tohtoročných predstavení vyhrali len trikrát a šesťkrát prehrali.

"Chýba nám sebavedomie, čo nie je prekvapením, keď sa pozriete na posledné mesiace. Na tréningoch fungujeme výborne, ale nedokážeme to preniesť na ihrisko," vyjadril sa bývalý kouč Bayernu či Lipska.

Kritický bol aj kapitán Ilkay Gündogan. "Nemyslím si, že by to pred ME mohlo byť horšie. Ak to takto pôjde ďalej, úspech sa nedostaví," povedal hráč Barcelony. "Musíme byť úprimní a priznať si, že nejde len o defenzívu. Po Turecku som povedal, že obrana sa začína tým, ako beháme a kombinujeme. Súvisí to aj s naším prístupom," dodal 33-ročný stredopoliar.

Hodnotenia hráčov duelu v Rakúsku.
Hodnotenia hráčov duelu v Rakúsku.Flashscore