Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretí triumf v rade. Dvadsaťjednotka uspela aj s Gréckom, rozhodol Javorček

K najaktívnejším na trávniku patril Kaprálik.
K najaktívnejším na trávniku patril Kaprálik.TASR - Henrich Mišovič
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zaznamenali v príprave na budúcoročný domáci európsky šampionát tretie víťazstvo za sebou. Na štadióne v Nitre zdolali Grécko 2:1. Rozhodujúci presný zásah zaznamenal v 89. minúte z pokutového kopu obranca Dominik Javorček (21). Už o štyri dni čaká sokolíkov v Dunajskej Strede duel s Walesom (18:00).

Slovensko U21 - Grécko U21 2:1

Slováci nadviazali na úspešný septembrový asociačný termín, v ktorom deklasovali Bielorusko (6:1) a zdolali aj Maďarsko (2:1). V tomto kalendárnom roku si v novembri ešte zmerajú sily s Holandskom (14. novembra) a Portugalskom (18. novembra). V decembri sa dozvedia mená súperov, s ktorými sa stretnú na domácom európskom šampionáte.

Pohľad na rezultáty sokolíkov.
Pohľad na rezultáty sokolíkov.Flashscore

Slovensko v úvodných minútach hrozili najmä cez pravé krídlo, na ktorom bol aktívny Kaprálik. Ten viackrát v úvodnej štvrťhodine preveril rýchlosť gréckej obrany, no k priamemu ohrozeniu brány to neviedlo. Domácim chýbala vo finálnej fáze väčšia kreativita, z čoho ťažil prehustený defenzívny blok Grékov. Po polhodine hry bol prvýkrát v permanencii domáci brankár Belko, ktorý vytesnil nad brvno strelu Koutsiasa. V závere prvého dejstva sa v šestnástke dostal do dobrej pozície Mário Sauer, ale jeho strelu zblokoval brániaci hráč na rohový kop. Následne bol blízko ku gólu Nebyla, ktorého teč skončil na brvne.

Skóre otváral Gajdoš.
Skóre otváral Gajdoš.TASR - Henrich Mišovič

Hostia po prestávke urobili hneď sedem zmien, zatiaľ čo domáci kouč Kentoš zostal verný základnej jedenástke. V 56. minúte sa prvýkrát menilo skóre, keď dravý prienik stredom predviedol Kaprálik, po jeho aktivite sa lopta odrazila k Marcellimu, ktorý si položil brankára a pred tutovku postavil Gajdoša - 1:0. Slovákov podržal v 74. minúte Belko, ktorý zlikvidoval na čiare hlavičku Tzimasa. Slováci nevyužili príležitosti odskočiť na rozdiel dvoch gólov a v 84. minúte prišli o vedenie, keď Belka preloboval Kostoulas. Domáci však nevzdali boj o tretie víťazstvo za sebou a v závere šikovne vybojoval pokutový kop Nebyla. Loptu si na biely bod postavil Javorček a rozhodol o výhre sokolíkov.