Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenie kolegu ho posunulo do národného tímu. Sláviček sa raduje z prvej nominácie

Sláviček nakukne do reprezentácie.
Sláviček nakukne do reprezentácie.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odcestovala v nedeľu dopoludnia na Cyprus, kde si v utorok zmeria sily v prípravnom zápase s Bieloruskom. Ešte pred odletom na Afroditin ostrov musel realizačný tím spraviť v kádri jednu vynútenú zmenu. Zraneného gólmana Adama Danka (21) nahradil Matúš Sláviček (21) z AS Trenčín. Informoval o tom oficiálny web SFZ.

Dôvody zmeny priblížil tréner brankárov národného tímu dvadsaťjednotky Tomáš Čechovič: "Cez polčasovú prestávku zápasu s Maďarskom sa bez kontaktu zranil Adam Danko. Následne na druhý deň absolvoval vyšetrenia a po porade realizačného tímu s doktorom a fyzioterapeutmi sme sa zhodli, že ho uvoľníme do klubu, kde sa bude ďalej liečiť."

Následne kouč doplnil aj to, prečo sa kompetentní rozhodli ukázať na Slávička: "Na Matúša padla voľba z toho dôvodu, že sme ho chceli vidieť. Chytal za AS Trenčín úvodné štyri kolá v Niké lige a v rámci trénerského štábu sme sa zhodli, že si za svoje výkony zaslúži šancu."

Program zápasov Slovenska U21.
Program zápasov Slovenska U21.Flashscore

Náhradník spod Hradu Matúša Čáka sa k tímu pripojil v priebehu soboty. Prvý náznak o tom, že možno bude dodatočne nominovaný, dostal vo štvrtok večer. "Ležal som už doma na gauči a pozeral futbal, keď mi volal tréner Čechovič s tým, že došlo k zraneniu brankára, tak aby som bol pripravený, ak Adam nebude môcť pokračovať," vysvetlil.

Zaujímavosťou je, že Sláviček vo svojej doterajšej kariére neprešiel žiadnym reprezentačným družstvom. Pozvánka do dvadsaťjednotky je tak jeho vôbec prvou do národného tímu. "Znamená to pre mňa veľa. Reprezentovať svoju krajinu je pre futbalistu to najviac. Veľmi sa z tejto pozvánky teším a som rád, že som tu," doplnil v rozhovore pre futbalsfz.sk.

Bielorusko U21 - Slovensko U21 (utorok, 18:00)