Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alba prišiel do Miami vyhrávať trofeje: S Messim a Busquetsom tím veľmi narástol

Alba sa po opätovnom stretnutí s Messim zameriava na prvenstvá.
Alba sa po opätovnom stretnutí s Messim zameriava na prvenstvá.Profimedia
Španielsky obranca Jordi Alba (34) hovorí, že po opätovnom stretnutí s bývalými spoluhráčmi z Barcelony Lionelom Messim (36) a Sergiom Busquetsom (35) v Interi Miami chce získať ďalšie trofeje.

Alba je po víkendovom príchode do Miami k dispozícii na možný debut Interustredajšom zápase Ligového pohára proti floridskému rivalovi Orlando City.

Počas svojho pôsobenia v Barcelone získal päť španielskych ligových titulov a prvenstvo v Lige majstrov. So Španielskom sa zúčastnil na majstrovstvách Európy a Lige národov. "Prišiel som sem súťažiť, vyhrať všetko," povedal Alba na tlačovej konferencii po utorkovom tréningu.

Alba počas tlačovej konferencie
Alba počas tlačovej konferencieProfimedia

"Mal som šťastie, že s Barcelonou som vyhral všetko a s národným tímom takmer všetko. Bolo to správne rozhodnutie prísť sem do veľmi zaujímavého projektu," dodal.

Obranca uviedol, že vplyv Messiho a Busquetsa, ktorí v skupinovej fáze súťaže priviedli Miami k víťazstvám nad Cruz Azul a Atlantou, je už zrejmý.

"Myslím si, že ich príchodom tím veľmi narástol. Budem rovnakým hráčom, akým som bol v Európe, budem mať na seba totožné nároky."

Alba nehral od víťazstva Španielska vo finále Ligy národov nad Chorvátskom 19. júna, no udržiava sa v dobrej kondícii a je pripravený zasiahnuť do hry.

"Keď som sem prišiel, tvrdo som pracoval, aby som mohol hrávať. Nemohol som sa dočkať, keď budem trénovať so spoluhráčmi, aby som vedel, ako na tom sú," vravel rýchlonohý Španiel a pokračoval:

"Privítali ma veľkolepo. Som veľmi rád, že som tu. Po fyzickej stránke sa cítim dobre, som si istý, že s pribúdajúcimi týždňami sa budem cítiť oveľa lepšie. Som tu tri dni a mám pocit, akoby som tu bol celý život."

Tréner Interu Gerardo "Tata" Martino chce počkať do stredy, kým sa rozhodne, či hráč nastúpi proti Orlandu. Kouč sa vyjadril, že na neho urobil dojem spôsob, akým hráči reagovali na Messiho, Busquetsa a Albu v šatni.

"Zatiaľ sme videli, že rastú. Nie sú zatienení veľkosťou týchto troch mien, o ktorých hovoríme. Sú zameraní na to, aby sa dokázali poučiť zo všetkého, čo vo svojej kariére urobili," povedal tréner Miami.