Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia trofej pre Messiho. Argentínčan obdržal od denníka Marca špeciálne ocenenie

Messiho kvality sa zhmotnili do ďalšej ceny.
Messiho kvality sa zhmotnili do ďalšej ceny.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / FOTO CHEMA REY
Lionel Messi (37) sa stal prvým laureátom ocenenia Marca America Award. Americká odnož španielskeho denníka mu vzdala hold za celkový prínos k športu a fenomenálnu, stále aktívnu kariéru, počas ktorej získal rekordných 46 trofejí a ďalších minimálne 56 individuálnych ocenení.

Messi je už teraz žijúcou legendou Barcelony a futbalu celkovo. Po príchode do Interu Miami vzbudil o zámorskú MLS obrovský záujem a práve na domácom štadióne vo Fort Lauderdale si prevzal ocenenie za sprievodu veľkých osláv.

"Bola to riadna cesta. Zažili sme veľa krásnych vecí, ale aj komplikovaných chvíľ. V priebehu dvadsiatich rokov nie je všetko krásne, nemôžete stále vyhrávať," citovala Messiho agentúra AP.

Reprezentant Argentíny odjakživa najviac túžil po triumfe na svetovom šampionáte, ktorý napokon dosiahol pred dvomi rokmi v Katare. "Podarilo sa mi získať najväčšie možné ocenenie, ktorým sú MS. Je to trofej, ktorú všetci chceme, už keď začíname hrať a mne sa tento sen podarilo splniť. V Barcelone i v Paríži som vyhrali veľa titulov, teraz som tu so zámerom vybojovať ďalší," dodal.

Tímu Miami dopomohol k zisku prvej trofeje v klubovej histórii, keď sa vlani v auguste radoval z víťazstva v Ligovom pohári. Nedávno získal aj Supporters' Shield - trofej za celkový triumf v základnej časti MLS.

S americkým klubom má podpísaný kontrakt do konca budúceho roka. "K tomuto športu stále prechovávam hlbokú lásku a budem naďalej túžiť po zisku ďalších trofejí. Na tejto úrovni si to musíte užívať deň čo deň," uzavrel Messi.