Dve asistencie, obrat z 0:2 a muž zápasu. Rusnák výborným výkonom pomohol Seattlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dve asistencie, obrat z 0:2 a muž zápasu. Rusnák výborným výkonom pomohol Seattlu

Albert Rusnák je vo forme a cíti to Seattle, ktorý aj vďaka Slovákovi získava dôležité body.
Albert Rusnák je vo forme a cíti to Seattle, ktorý aj vďaka Slovákovi získava dôležité body.AFP
Tri zápasy, štyri asistencie a k tomu séria troch duelov bez prehry. Aj tak by sa dala zhrnúť forma ostatných vystúpení v podaní Alberta Rusnáka (29) v drese Seattle Sounders. Vo svojom 18. zápase ligovej sezóny sa slovenský futbalista výraznou mierou podpísal na obrate z 0:2 na konečných 3:2 proti FC Dallas.

Seattle - Dallas 3:2

Súboj tabuľkových susedov síce v úvodnom dejstve presný zásah nepriniesol, ale bližšie k nemu mal Seattle. Viacero sľubných šancí nevyužil. V 36. minúte napriahol spoza šestnástky Rusnák, čím sa prvý raz v stretnutí prihlásil o slovo. Jeho umiestnenú strelu k pravej žrdi brankár Paes vyrazil. Slovák bol pri chuti a v 41. minúte opäť vyprášil Paesove rukavice. 

Rusnák mal v hodnotení zápasu najvyššiu známku.
Rusnák mal v hodnotení zápasu najvyššiu známku.Profimedia/Flashscore

Lenže zahodené šance domácich mrzeli. Najskôr v 66. minúte, keď nedôraz v defenzíve trestal pred bránou Delgado. Studená sprcha prišla o štyri minúty na to, pretože zvnútra pokutového územia Musa prepálil Freia. Obraz hry sa v nasledujúcom priebehu nezmenil.

Pri takmer všetkých ofenzívnych akciách domáceho mužstva bol Albert Rusnák. Zníženie mal na kopačke v úvode 77. minúty, no opäť v mikrosúboji s brankárom Paesom neuspel. Keďže to nevychádzalo jemu, rozhodol sa o dve minúty neskôr posadiť center na hlavu Ruidíaza a Seattle bol v hre.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

V 88. minúte si zopakoval center pravačkou a z rohového kopu našiel pripraveného Morrisa. Vo štvrtej nadstavenej minúte bol Rusnák aj pri napádaní v strede poľa, po ktorom sa Morris rútil sám na Paesa a zariadil konečný obrat na 3:2. Slovák sa stal s hodnotením 8,2 mužom zápasu. V ostatných troch kolách s tímom neprehral, pripísal si štyri asistencie. V 18 dueloch nazbieral gól a deväť prihrávok.