Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ešte nekončí, ale naznačil, v ktorom klube to bude. Messi vie, že sa blíži záver kariéry

Lionel Messi pripustil, že Inter Miami bude jeho posledný klub, v ktorom profesionálne hrá.
Lionel Messi pripustil, že Inter Miami bude jeho posledný klub, v ktorom profesionálne hrá.AFP
Argentínska futbalová superhviezda Lionel Messi (36) hovorí, že očakáva, že Inter Miami bude klubom, v ktorom uzavrie svoju legendárnu hráčsku kariéru. Nemieni však skončiť v najbližšej dobe.

Messi, ktorý má s tímom MLS zmluvu do konca ročníka 2025, sa vyjadril pre ESPN. "Áno, v rámci budúcnosti si myslím, že to bude môj posledný klub," naznačil na margo otázky ohľadom pôsobenia v Interi Miami. Argentínčan, ktorý 24. júna dovŕši 37 rokov, však zároveň dodal: "Nie som ešte pripravený opustiť futbal."

Rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty sa stal legendou Barcelony, ktorej pomohol získať štyrikrát Ligu majstrov či desať titulov La Ligy. V národných farbách sa podpísal pod triumfy na Copa América 2021 i majstrovstvách sveta 2022 a tento mesiac nebude chýbať za Argentínu na Copa América, ktorá sa uskutoční v Spojených štátoch.

Po pôsobení v Katalánsku v rokoch 2004 až 2021 Messi prestúpil do Paríža Saint-Germain. Po dvoch rokoch sa presunul do Interu Miami, ktorému v začiatkoch svojho pôsobenia pomohol získať historický Ligový pohár.

"Bol to ťažký krok opustiť Európu a prísť sem," priznal úprimne Messi. "To, že som sa stal majstrom sveta, mi tiež veľmi pomohlo vidieť veci inak," doplnil.

Messiho prítomnosť zviditeľnila MLS najmä v Spojených štátoch. Zápasy sa vypredávajú všade, kde hrá a jeho dres je zďaleka najobľúbenejším medzi všetkými v rámci tamojšej ligy. Argentínska hviezda aktuálne uvažuje aj o tom, že si zahrá za svoju krajinu ešte na majstrovstvách sveta 2026, ktoré budú USA organizovať spoločne s Mexikom a Kanadou. Niekde vzadu v hlave má už tiež úvahy o konci neuveriteľnej kariéry.

"Celý život som to robil. Milujem hrať s loptou. Užívam si tréningy, každý deň, v neposlednom rade zápasy. Trochu sa bojím, že sa všetko skončí," pokračoval úprimne Messi.

"Snažím sa užívať si to. Preto si všetko užívam oveľa viac. Uvedomujem si, že je toho čoraz menej, ale v klube sa mám dobre. Aké mám šťastie, že mám po svojom boku spoluhráčov a priateľov. Rovnaké pocity prežívam aj v reprezentácii. Užívam si aj tie maličkosti, o ktorých viem, že mi budú chýbať, keď už nebudem hrať," uzavrel Lionel Messi. 

Argentína, ktorá je obhajcom, odštartuje skupinu Copa América duelom s Kanadou 21. júna. Narazí v nej aj na Čile (26. júna) a Peru (30. júna).