Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól v 115. minúte poslal Columbus do finále MLS, o titul zabojuje proti obhajcovi trofeje

Columbus predviedol dôležitý obrat.
Columbus predviedol dôležitý obrat.Profimedia
Futbalisti Los Angeles FC sú jeden zápas od obhajoby titulu v MLS. Vo finále Západnej konferencie si poradili s kádrom Houstonu. Východnú časť ligy ovládol Columbus, ktorý o svojom postupe rozhodol presným zásahom v neskorej minúte predĺženia.

Los Angeles FC - Houston 2:0

Úradujúci šampión si na domácom štadióne vybojoval šancu stať sa prvým úspešným obhajcom od úspechu LA Galaxy v rokoch 2011 a 2012. Takisto má možnosť zaistiť si miestenku v Concacaf Champions Cupe. Viac než 22-tisíc fanúšikov sa prvýkrát tešilo tesne pred polčasovou prestávkou, keď 44. minúte otvoril skóre obranca Ryan Hollingshead. Po rohovom kope Giorgio Chiellini hlavičkoval do brankára Clarka, ktorý tento pokus vyrazil tesne pred seba a tam už stál pripravený strelec gólu. Pre tohto zadáka to v play-off bol už tretí presný zásah.

Nádeje Houstonu na zvrat sa rozplynuli v 80. minúte, keď si obranca Franco Escobar strelil vlastný gól - prízemný center Diega Palaciosa nešťastne usmernil do svojej siete. Zaujímavosťou je, že Escobar v minulej sezóne pôsobil práve v LAFC, s ktorým sa vtedy tešil z titulu. Ešte pred touto situáciou sa v 77. minúte dočkal búrlivého potlesku Carlos Vela, pre ktorého to bolo posledné domáce predstavenie v tíme "Black&Gold". Kapitán mužstva má pred vypršaním zmluvy príležitosť na majstrovskú rozlúčku. Po zisku konferenčnej trofeje by rád dvihol nad hlavu aj Philip F. Anschutz Trophy pre víťaza MLS.

"Keď myslíte na LAFC, tak myslíte na Carlosa. Poháňa tím dopredu, všetci ho sledujú. Od prvého dňa je pravým lídrom," povedal pre ligový web o kolegovi brankár Maxime Crépeau a doplnil ho aj stredopoliar Ilie Sánchez: "Carlos si je vedomý toho, že v náročných chvíľach a veľkých zápasoch k nemu zhliadame. Udáva tón pre tím, fanúšikov i atmosféru. Všetci ho nasledujeme.“

Cincinnati - Columbus 2:3 pp

Rivali z Ohia si zmerali sily v bitke nazývanej Hell Is Real Derby. Finále Východnej konferencie napísalo dramatický scenár, ktorý mal šťastný koniec pre Columbus. Ten si svoj prienik do boja o titul zabezpečil po obrate zakončenom v predĺžení. Priaznivcov Cincinnati najprv v 14. minúte potešil otváracím zásahom Vázquez a po šikovnom signále z priameho kopu zvýšil náskok hostiteľa ranou do šatne Acosta.

Aj tento súboj však ponúkol vlastný gól, a ten zmenil priebeh celého stretnutia. Štvrťhodinu pred uplynutím riadnej hracej doby sa oň ostaral Jamajčan Powell. Hostia zacítili nádej, svojej šance sa pevne chopili a v 86. minúte sa im zásluhou Rossiho podarilo vyrovnať na 2:2. Na rad prišlo vyvrcholenie v podobe predĺženia, ktorého hrdinom sa stal hosťujúci Christian Ramirez. Americký útočník ťažil zo skvelej prihrávky Cucha a v 115. minúte úspešne zakončil do odkrytej brány. Mužstvu tak zariadil pozíciu konferenčného majstra i prienik do absolútneho finále, ktoré sa uskutoční 9. decembra práve v Columbuse.