Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ikona je späť. Messi sa po troch mesiacoch vráti do zostavy Interu Miami

Lionel Messi sa po zranení vráti do zostavy Interu Miami.
Lionel Messi sa po zranení vráti do zostavy Interu Miami. TASR / AP Photo / Wilfredo Lee
Lionel Messi (37) sa v sobotu vráti do akcie. Futbalistu v službách Interu Miami viac ako dva mesiace trápilo zranenie členka.

Návrat juhoamerickej ikony potvrdil tréner Gerardo Martino. "Je v poriadku," ubezpečil pred piatkovým tréningom. "Vo štvrtok trénoval, je v plánoch na zápas. Vymyslíme pre neho stratégiu, ale je k dispozícii," dodal. 

Inter Miami, ktorý vedie Východnú konferenciu a je na čele celkového poradia, hostí v sobotu Philadelphiu UnionMessi si zranil pravý členok počas finále Copa America 14. júla, keď pomohol Argentíne k víťazstvu nad Kolumbiou.

Lionel Messi a jeho štatistiky z ostatných sezón.
Lionel Messi a jeho štatistiky z ostatných sezón.Flashscore

Vynechal osem zápasov MLS a tento mesiac aj kvalifikáciu na majstrovstvá sveta za reprezentáciu. "Návrat najlepšieho hráča na svete do nášho tímu, ktorý už bol na dobrej ceste, nás všetkých veľmi teší," povedal Martino.

Lionel Messi odohral posledný duel za celok z Floridy ešte 2. júna. Na remíze 3:3 proti St. Louis City sa podieľal jedným presným zásahom. V prebiehajúcom ročníku stihol odohrať 12 stretnutí, v ktorých sa rovnakým číslom zapísal do streleckých štatistík. Navyše k tomu pridal 14 asistencií. Miami si napriek absencii najväčšej hviezdy v predstihu zabezpečilo postup do osemfinále play-off. 

Inter Miami - Philadelphia Union (nedeľa o 1:30)